XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En mastektomi är kirurgiskt avlägsnande av bröstet. Även om dessa operationer är oftast görs efter bröstcancer redan har utvecklats, är de ibland gjort om bröstcancer är benägna att utveckla. Själva operationen tar ungefär en till två timmar, men fullständig återhämtning kan ta upp till sex månader. Som med all kirurgi, kan vissa komplikationer uppstå efter operationen. Med en mastektomi, är det oerhört viktigt att följa en strikt postkirurgisk behandlingsplan för att förhindra en infektion.

postkirurgisk Care

Den viktigaste strategi för att förhindra infektion är att hålla den incision ren och torr. Efter mastektomi, kommer området att bandagerad. Sjuksköterskan ska förklara korrekta metoder för snitt och bandage omsorg. Stygnen eller häftklamrar ska rengöras minst en gång per dag med mild tvål och vatten. Efter rengöring området, torka ordentligt och applicera en ny bandage. Din läkare kan också ordinera ett antibiotikum grädde, som ska appliceras på snittet innan det bandage. Om bandaget blir vått eller smutsig, bör den ändras så snart som möjligt. Att låta snittet för att bli smutsig kan orsaka en allvarlig infektion, så det är viktigt att detta område förblir så sterilt som möjligt.

Efter mastektomi, kommer ett avlopp sannolikt att placeras i bröstet eller under armen för att dränera vätska och blod under läkningsprocessen. Din läkare eller sjuksköterska kommer att ge dig fullständiga instruktioner om avlopps vård, och det är viktigt att följa dessa instruktioner helt. För de flesta människor, kommer avloppet måste tömmas tre gånger per dag. Vid tömning i avloppet, kommer du också att behöva registrera mängden och färgen på vätskan samlas.

Din läkare kommer att förskriva antibiotika medicin för dig att ta under återhämtningsperioden. Antibiotika är en kraftfull medicin som bekämpar bakterieinfektioner från inuti kroppen. Det är oerhört viktigt att ta dessa antibiotika exakt enligt anvisningarna. Du måste ta antibiotika tills de är klara, även om du känner dig bättre. Antibiotika är en mycket viktig del av återhämtning efter en mastektomi.

Under återhämtningsperioden, måste du också titta efter tecken på infektion vid snittet platsen. Vanliga tecken på infektion är rodnad, svullnad, illaluktande dränering eller pus att läcka ut från snittet platsen. Ibland kan du också uppleva en feber med en infektion. Om något av dessa tecken på infektion är närvarande, är det viktigt att tala med din läkare omedelbart. En obehandlad infektion kan orsaka allvarliga komplikationer.