XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Så du tog steget och gick under kniven för att få det gnagande axelskada tagit hand om en gång för alla. Men bortsett från en flaska full av smärtstillande medel och en enorm lyftsele, vad har du att visa för det? När du har gjort din tid med att sitta på soffan i en dvala (och sover på det, i de flesta fall), är det dags att ta itu med verkligheten att ha en arm som inte kan vara mycket användbar för en stund. Beroende på vad du gör för en levande, gå tillbaka till arbete är bara en av dessa realiteter.

Instruktioner

1 Ta en dusch. Det kommer inte att bli lätt, eftersom det axel healing. Få din skjorta kan vara ett stort problem. Avlägsna lyftselen först. Det kommer att kännas konstigt tills du har haft en chans att börja rehabbing axeln och ha det ur lyftselen under längre tidsperioder. Lyft skjortan upp över din goda axeln och huvudet. Sedan kan du dra runt och utanför den andra armen.

2 Klä. Tyvärr, du kommer att behöva vänja sig vid att inte ha en arm för ett tag, så få klädd kan vara en utmaning, särskilt om det är din goda arm som är upplagt. Du måste lära sig att göra saker med andra armen tills kirurgiskt repar axel blir mer användbar. Samma sak gäller för att tillverka och äter frukost.

3 Få i bilen och köra. Lyckligtvis, en kirurgiskt repar rotatorkuffen egentligen inte har så mycket effekt på körningen, om du bara inte tycks kunna styra din arm som inte är på Fritz. Om din högra arm är i lyftselen, du kommer att behöva göra allt med vänster arm, och vice versa. Den enda gången detta verkligen kommer att bli ett hinder är om du har en växelspak. Titta in handels bilar för lite med någon som har två bra armar.

4 Gör ditt jobb. Beroende på vad det jobbet är, kan detta vara en rimlig uppgift eller det kan vara omöjligt. Om du har ett skrivbord jobb där du gör en hel del att skriva och därmed sammanhängande verksamhet, det är faktiskt ganska lätt att komma tillbaka i swing saker. I själva verket kan du även ta armen ur selen från tid till annan och använda handen för kontorsverksamhet. Om du tillbringa dina dagar byta däck eller bultande naglar, kan du tänka på antingen hitta en annan typ av arbete eller få ledigt tills du har haft tillräckligt med tid för att läka.

5 Stäng av lyftsele. Efter ungefär en månad i den stora lyftsele (ibland mindre, beroende på hur allvarlig skadan) du vill gå med något lite mindre bromsande och en mycket mindre besvärligt. Få en liten sele från apotek och bära det. Dessutom, ta varje tillfälle du få din arm ur selen. Detta kommer att bidra till att hålla muskelatrofi till ett minimum.

Tips

  • Alltid rådfråga din läkare innan du försöker att flytta axeln och före start av behandling.