XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sculling är bättre identifierad som rodd. Crew lag tävlar på högskolenivå över hela världen. Vanligtvis dessa tävlingar genomförs med fyra eller åtta man båtar med varje människa dra en åra och de ras från punkt A till punkt B på en flod, lugn sjö eller kanal. Andra utöva samma sport i en och två man båtar. Här är hur man ro en enda man skalle båt.

Instruktioner

1 Placera skallen i vattnet bredvid en docka. Sätt en åra och utöka bladet ut från bryggan, sedan låsa åran i riggen. Montera den andra åran i riggen som ligger i anslutning till bryggan och låsa den på plats. Dra åra halvvägs riggen så att endast ca 3 fot av bladet är på bryggan.

2 Noggrant underlätta dig ner på sätet av skallen. När du har din bak belägen och bekväm, dra upp knäna, placera fötterna i fundament och knyta skosnören. Nu push and pull med benen för att säkerställa att stolen rör sig smidigt fram och tillbaka på löparna.

3 Skjut bort från bryggan försiktigt och utöka åror ut på varje sida. Låt bladen att ligga platt på vattnet. I detta läge kommer de att stabilisera dig i vattnet. Ta en stund för att få känslan av båten.

4 Rita upp knäna mot bröstet och böja sig framåt för att förstå årorna med bladen ur vattnet. Ändarna av åror kommer nu att pekade bort åt sidorna tillbaka mot den bakre delen av er. Att hålla årorna ur vattnet, förlänga benen hela vägen och luta sig tillbaka något i sätet och dra dina händer nära kroppen. Detta är läget för årorna när du har fullt genomförda en stroke. De kommer att påpekas något framåt och åt sidan.

5 Upprepa denna rörelse på sätet några gånger och få en känsla av båten som du strök årorna. Fortsätt tills du är bekväm.

6 Ta greppet på åra i varje hand. Med åra ut vid sidan av båten, bör din handled vara platt och bladet åran bör vara vinkelrätt mot vattnet. Öva rullande handleden ner och framåt. Se hur bladet av åran reagerar. Som du rullar handleden ner, vänder bladet så att det är parallellt med vattnet och baksidan av bladet vilar på vattnet. Som du rullar handleden upp, vänder bladet igen vinkelrätt mot vattnet och kanten är på toppen av vattnet igen.

7 Ta din första slaget. Glida framåt i sätet och sträcker armarna med årorna fast i händerna och bladen parallellt med vattnet. Utför stroke först långsamt för att få känslan av rörelse och teknik. Handlederna bör vara i nedfällt läge och som du rulla dem tillbaka till normalläge bladet åran ska vända vinkelrätt mot vattnet.

8 Flytta händerna något uppåt och bladet av åra bör doppa i vattnet. Din rörelse blir att först förlänga benen och dra med armarna och slutligen avsluta när du lutar dig tillbaka i stolen vid vilken tidpunkt din bör ha genomgått en rulle av dina handleder ner igen. Handleden kommer att börja rulla om den punkt där du börjar att luta sig tillbaka i stolen. Låt båten glida över vattnet när du är klar stroke. Ta en annan stroke och lät båten glida igen. Bort du gå.

Tips

  • För att stoppa eller bromsa båten helt enkelt vända ansiktet på åran över och doppa den lätt i vattnet håller den stadigt mot kroppen.
  • För att stänga av båten, dra i åra på motsatta sidan där du vill aktivera. Denna manöver utförs endast när båten väsentligen stoppas.