XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför är Ananas bra för dig?

Ananas är en mycket mångsidig frukt som du kan njuta av som en efterrätt eller en pick-me-up, med i sallader, huvudrätter och kakor eller användning som en garnering för kött och grönsaker. Det är tillgängligt färska året runt och säljs på burk, fryst, kanderad och Juiced. Ananas är bra för dig, eftersom det tillför en stor mängd C-vitamin, kalium och mangan. Den gyllene-gul frukt är också fri från fett och låg natriumhalt. Det är en källa till fiber och innehåller också ett enzym associerat med läkning och förebyggande av vissa större maladies.

Vitaminer och mineraler Nyckel

Medan många människor förknippar vitamin C med apelsiner, ananas erbjuder nästan lika mycket i en motsvarande portion. En kopp ananas bitar har 78,9 mg C-vitamin, jämfört med 87,7 mg i en typisk naveln orange. Samma storlek servering av ananas levererar också 180 mg kalium, vilket kommer att hjälpa dig att mot Institute of Medicine rekommenderade intaget av 4,7 g per dag. Ananas är särskilt hög i mangan, med 1,53 mg i en kopp bitar. Institute of Medicine rekommenderar mellan 1,6 och 2,3 mg per dag, beroende på ålder och kön. Kroppen behöver mangan för normal tillväxt. Mineralet hjälper även till att bryta ner fett, kolhydrater och proteiner.

Fett och natrium

Ananas är naturligt fettfria och låg natriumhalt. En kopp ananas bitar innehåller 2 mg natrium, vilket är försumbart. USDA uppmanar amerikaner att konsumera mindre än 2300 mg natrium per dag, och American Heart Association säger de med högt blodtryck eller andra hjärtrelaterade sjukdomar bör begränsa sitt intag till mindre än 1500 mg per dag.

bromelain

Färsk ananas är den enda källan för bromelain, en kombination av proteinnedbrytande enzymer som bekämpar inflammation i kroppen. Bromelain är "särskilt effektiva för att minska inflammation i samband med infektion och skador", enligt University of Maryland Medical Center. Experter finns notera att forskare har sett tecken på att bromelain kan hjälpa behandla sår och brännskador, sinus inflammation, matsmältningsbesvär, artrit, astma och infektion. Emellertid en stor del av denna forskning har varit i djur. University of Maryland noterar att nivån på bromelain i en ananas är inte tillräckligt att ha en medicinsk effekt. Tala med din läkare innan du tar bromelain eller någon annan tillägg.

varningar

Använd inte färsk eller fryst ananas i gelatinblandningar eftersom en naturlig enzym hindrar dem från att. Konserverad ananas kommer inte att orsaka problem. Om du inte har ätit ananas innan, vara medveten om att ett litet antal människor drabbas av en allergisk reaktion mot frukten. Du kan uppleva nässelfeber, klåda, svullnad eller eksem. Väsande andning, nästäppa eller andningssvårigheter, liksom yrsel, yrsel eller svimning, är också möjliga. Om förutsättningarna blir extrem, eller om du har svårt att svälja eller andas, snabb puls, medvetslöshet eller en blå färg i hud och naglar, söka akut sjukvård.