XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till en alkalisk reaktion i urin?


Normal, frisk urin är vanligtvis något alkaliska eller sura. Normala sura urin resultat från konsumtionen av aminosyror och proteiner. Normal alkalisk urin är en följd av konsumtion av grönsaker, baljväxter och citrusfrukter. Alkalisk urin kan detekteras med ett test av pH i urinen. Normala pH-nivåer sträcker sig från 5,0 till 6,0. Alkalisk urin har ett pH-område från 8,0 till 8,5.

salicylatintoxikation

Salicylatintoxikation är vanligt förekommande hos personer som har tagit för mycket aspirin eller over-the-counter mediciner som innehåller salicylater, antingen genom olyckshändelse eller i ett försök att begå självmord.

Urinvägsobstruktion

Ett hinder kan inträffa var som helst i urinvägarna. Obstruktionen hindrar flödet av urin och är ofta smärtsamt. Graviditet och förstoring av prostata är båda orsakerna till urinvägsobstruktion.

Gastric loppsobstruktion

Gastric utlopp obstruktion kan vara antingen godartad eller elakartad. Några av orsakerna till godartade gastric utlopp obstruktion inkluderar frätande intag, gallsten, gastric polyper och magsår. Den vanligaste orsaken till malignt hindret är cancer, såsom pankreas, mag-och ampullary.