XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Golf & ryggsmärtor


Det är inte ovanligt för en golfare att uppleva smärta i nedre ryggen, som ofta är ett resultat av muskler stukningar och sträckningar. Ryggsmärta kan hindra en golfares spel. Enligt Dr Richard Staehler och Dr Peter F. Ullrich Jr, kan några förebyggande åtgärder vidtas som kommer att sänka din risk att drabbas av en ryggskada när man spelar golf.

Stretching

Sträck innan din golf match och utföra några enkla svängningar innan du startar spelet. Detta kommer att värma upp kroppen och lossa dina muskler. När stretching, lägga tonvikten på dina höfter, bål, hamstrings och axlar. Du kan lätt sträcka på bålen och axlar genom att hålla en golfklubba, med en hand på vardera änden av klubban, bakom nacken och axlarna under rotation din torso. Att sträcka på höfterna, sitta ner, böj knäna och dra knäna mot bröstet. Böja och försöka röra tårna. Detta kommer att mjuka upp och förlänga dina hamstrings.

Balans

Upprätthålla en god balans när man spelar golf är oerhört viktigt när det gäller att förebygga ryggsmärtor. Din vikt ska vara jämnt fördelad på bollar av dina fötter och din ryggrad ska vara rak, framåtlutad från höfterna när du är redo att svinga klubban. Knän bör böjas något och fötterna bör vara ungefär axlarna bredd.

din Swing

Om din golfsving är dålig, kan detta sätta stress på nedre delen av ryggen. Att lära sig att svinga klubban rytmiskt och smidigt kommer att minska chanserna att du kommer att anstränga ryggen. Naturligtvis kan utveckla denna typ av swing vara lättare sagt än gjort. Att arbeta med ett golfproffs, i synnerhet när du börjar spela, kan hjälpa dig att minska belastningen på nedre delen av ryggen vid sväng.

Förebyggande åtgärder

Ryggsmärta kan också vara resultatet av att bära en golfbag som är för tungt eller som är ojämnt belastad. Böjd över upprepade gånger för att plocka upp påsen eller din golfboll kan också orsaka ryggvärk. Satsa på en integrerad golf stativ. Påsen förblir i upprätt läge och kommer att öppnas från toppen. Detta kommer att eliminera repetitiva böjning över som kan orsaka din ryggvärk. Använda dubbla remmar på din golfbag kommer också förhindra att tryck släpps ut på ena sidan av kroppen, vilket kan leda till rygg och skuldra.

Flexibilitet är viktigt

När lider av pågående ryggsmärtor, är du sannolikt att förlora din flexibilitet. Det kan komma till den punkt där du gjorde för ont att spela golf. Underhålla flexibilitet är nyckeln. Sträck även på de dagar som du inte spelar golf. Detta kommer att bidra till att förhindra muskelbristning och ryggskador.