XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan jag ge mitt barn färsk frukt?

Betjänar barnet färsk frukt kan vara billigare och mer näringsrik än att köpa bearbetade barnmat i butiken, enligt University of Maine. För att säkerställa att barnet har färsk frukt, är det viktigt att erbjuda den i rätt tid och att förbereda den på rätt sätt.

Ålder och kompetens

Ditt barn kommer att vara redo att prova fast föda när hon är fyra till sex månader gammal, kan hålla huvudet upp, sitta med stöd och verkar intresserad av livsmedel. Ris spannmål rekommenderas ofta som ett första spädbarnsmat eftersom det är lätt att smälta. Kids Health hemsida säger att när ditt barn kan äta spannmål av en sked, kan du prova att ge henne en frukt eller grönsak.

Serverings frukt

I början måste du mosa eller mos frukt för ditt barn. Ta bort alla frön eller gropar och mos plommon, äpplen, päron, persikor eller aprikoser med en matberedare, kvarn, kvarn eller blandare. Vissa frukter, såsom mogna bananer, kan lätt mosade med en gaffel. Du kan behöva lägga till formeln, bröstmjölk eller vatten för att göra frukten tunt nog för ditt barn att prova, men du kan gradvis tjockare konsistens som han vänjer sig. När han är 8 till 11 månader gammal, kan han vara redo att prova frukt tärnad i små bitar.

Frukter för att undvika

Barn hälsa föreslår du undvika att ge ditt barn citrusfrukter tills hon är ett år gammal. Citrusfrukter är apelsiner, citroner, lime och grapefrukt. De sura egenskaperna hos citrusfrukter kan orsaka smärtsamma blöja utslag för ditt barn.

Varning

Tänk på att små bitar av frukt, såsom bär, är en kvävningsrisk för barn. Var noga med att skära dem i små bitar innan erbjuda dem. Efter att erbjuda en ny typ av frukt, rekommenderar hemsidan Babycenter väntar tre dagar innan erbjuda barnet en annan typ av ny mat. Detta kan bidra till att upptäcka eventuella allergiska symptom, såsom hudutslag, gas eller diarré, och identifiera orsaken.

överväganden

Om du är orolig för bekämpningsmedel på ditt barns frukt, överväga att köpa ekologisk frukt. Vissa frukter såsom jordgubbar, har högre nivåer av bekämpningsmedel än andra. Ditt barn kan ha svårt att smälta små bär frön, såsom de i björnbär. Det är normalt att hitta dessa i barnets blöja efter att hon äter dem.