XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Att hjälpa en tonåring med glasögon

Från underkänt till ansträngda ögon, har din tonåring vision bli en orsak till oro. För en redan utseendemedvetna tonåring, är behovet av korrigerande glasögon potentiellt förödande nyheter. Lyckligtvis finns det flera moderiktiga alternativ för tonåringar, inklusive tunnare, lättare ramar. Kontaktlinser är ett annat alternativ för din kondition eller ansvarig tonåring.

bedöma Need

Enligt ögon Debra A. Schaumberg av kvinnors synvårdsprogram Task Force, det finns flera varningssignaler din tonåring kan kräva korrigerande glasögon. En röd flagga faller kvaliteter. En annan är en tonåring som rör sig mot den främre delen av klassen eller innehar en bok eller annat material att läsa nära hennes ansikte. Om din tonåring är klagar över återkommande huvudvärk, Schaumberg varnar för att detta är också ett tecken på att hon kan kräva glasögon. Tala med din tonåring lärare och fråga om hennes prestationer och potentiella svårigheter. Om du misstänker att din tonåring behöver glasögon, boka en tid med en legitimerad optiker eller ögonläkare.

välja ramar

Arbeta med din tonåring optiker eller ögonläkare när man väljer den idealiska ramar för hans ansiktsform. Till exempel, runda och ovala ramar fungerar bäst för tonåringar med en stark jawline eller fyrkantig ansiktsform. Rektangulära eller kvadratiska ramar kan hjälpa lägga dimension till en rund eller oval ansikte. Styra din tonåring i rätt riktning, men i slutändan tillåta honom att välja sina egna ramar. Om det är möjligt, köpa en andra, billigare par som en backup. Om din tonåring inte hitta ramar han gillar genom optiker, chef på nätet leta efter funky eller roliga stilar som passar hans personlighet.

Diskutera din tonåring ångest

Om din tonåring är ångest om övergången, sitta ner henne och ta itu med sin rädsla. Till exempel, om din tonåring är orolig för sitt utseende, erbjuda sig att köpa några nya kläder eller behandla henne till en ny frisyr. Påpeka att många av hennes favorit kändisar och sångare också bära glasögon. Erkänna att övergången till glasögon kommer att vara konstigt för de första dagarna och veckorna. Men så småningom din tonåring förmodligen inte ens inser att hon bär glasögon alls.

Med tanke på Kontaktlinser

Enligt ögonläkare vid Hade Eye Care i Denville, New Jersey, det finns ingen ålder då barn och tonåringar är redo att övergå till kontaktlinser. Om din tonåring spelar sport, kontakter är ett bra alternativ, speciellt om han finner glasögon obekväma och besvärliga. Diskutera olika märken och stilar av kontaktlinser tillgängliga med din tonåring optiker. Till exempel, traditionella kontakter är avsedda att användas under en längre period är mer kostnadseffektiva, men kräver större underhåll. Din tonåring kanske föredrar kontakter som bärs för flera dagar eller kastas bort efter en enda användning.