XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad Muskler Gör Shoulder Shrugs Arbete?

Även om du känner dina axlar och övre delen av ryggen bränna från att göra axel shrugs, andra muskler hjälpa dessa kroppsdelar för att utföra axelryckning. Movers producera kraft för att utföra axelryckning rörelsen, medan stabilisator hålla skuldergördeln på plats. De arbetar tillsammans som en dans par att upprätthålla en balans mellan kraft och förhindra skador på lederna, såsom förskjutning.

de Movers

Movers ligger närmare ytan av kroppen, såsom överkapp och levator scapulae. Den övre trapezius utgör den övre delen av trapeziusmusklerna, som sträcker sig från basen av skallen och nacken till den laterala delen av din nyckelben. Levator scapulae är en remsa av muskel som ligger strax under den övre trapezius, som sträcker sig från sidorna av de första fyra kotor av halsen till den övre kanten av skulderbladet som är närmast ryggraden. Båda dessa muskler höja skulderbladen uppåt till dina öron.

stabilisator~~POS=TRUNC

Axel stabilisatorer inkluderar dina rotatorkuffen muskler och Erector spinae. Rotator cuff muskler är supraspinatus, infraspinatus, teres minor och subscapularis. Dessa muskler har dubbla funktioner. De kan hjälpa de större muskelgrupper, såsom trapezius och deltoids, att flytta dina axlar, eller stabilisera axellederna på plats för att förhindra överdriven rörelse. Den Erector spinae är en grupp av långa fibrer buntar av muskler som löper längs ytan av ryggraden, vilket också ger spinal stabilitet. När du rycka på axlarna, stabilisator underhålla och styra dina axlar "rörelseomfång.

Andning och kärna muskler

Andnings muskler, inklusive dina externa interkostaler i revbenen, främre scalenes fram och i närheten av sidorna av halsen, och din diafragma, ständigt engagerade att utöka din bröstkorg för att ge mer utrymme för dina lungor att expandera. Core muskler, inklusive transversus abdominis, interna obliques och multifidi, upprätthålla full kroppshållning när du utför shrugs. Dessa muskler kräver ingen medveten tanke att aktiveras. När man skaka av och andas, alla dessa muskler fungerar automatiskt.

överväganden

Shrugs kanske inte den bästa övning för dig om du har kronisk övre trapezius spänning och smärta. För mycket sittande och stress kan orsaka över trapezius skaka hela tiden, vilket begränsade rörlighet i övre delen av ryggen, nacke och skuldra gördel. Detta är en typ av repetitiva belastningsskador, som orsakas av att göra samma åtgärder vid upprepade tillfällen under en lång tid. Ibland axelryckning kan också vara ett tecken på en rotatorkuffen skada eller förlust av rörelseomfång i axeln, enligt en studie som publicerades i november 2008 frågan om "Clinical Ortopedi och relaterad forskning." Därför bör axelryckningar undvikas om du har kronisk spänning eller smärta i axlar.