XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Koffein toxicitet och nervskada

Koffein är den mest konsumerade och oreglerat stimulerande i världen. Majoriteten av amerikaner medvetet eller omedvetet konsumera koffein varje dag, vanligen från kaffe, te och läsk, men även från choklad, energidrycker och många over-the-counter läkemedel. I de mängder som finns i de flesta livsmedel och drycker, är mycket osannolikt att orsaka toxicitet koffein; emellertid många läkemedel innehåller höga halter av koffein och utgör en avsevärd risk för vissa användare. Nervskada kan utvecklas som en följd av överdrivet koffeinintag, men det är inte det vanligaste symtomet.

Förekomsten av koffein toxicitet

Enligt "Närings Koncept och kontroverser," 3.343 fall av koffein förgiftning rapporterades till American Association of Poison Control Center år 2009. Av de 3.343 fall 1,249 representerade barn yngre än 6 år, främst på grund av deras mindre storlek och mindre förmåga att metabolisera koffein och ta bort det från deras blodserum. Döden är inte en ovanlig följd av koffein toxicitet, med orsakerna ofta relaterade till hjärtsvikt, krampanfall och binjuresvikt. Det finns inga uppgifter som tyder på att ras eller kön förändra de biokemiska effekterna av koffein.

osäkra Doseringar

Hos vuxna är dödlig toxicitet från koffein beräknas ske mellan 150 och 200 mg / kg, vilket motsvarar att dricka minst 80 koppar bryggkaffe i en kort tid, enligt "Complete Guide till receptbelagda och receptfria läkemedel "av H. Winter Griffith, MD När det gäller dödliga doser, kommer konsumtionen av mellan 7 och 10 g koffein dödar de flesta vuxna. Koffein doser av 78 mg / kg kan orsaka toxicitet och allvarliga biverkningar hos små barn. 1989, den amerikanska Food and Drug Administration begränsade mängden koffein i over-the-counter läkemedel till maximalt 200 mg / dos. Koffein är vanligt förekommande i vakenhet främjande läkemedel, menstruations hjälpmedel, smärtstillande och diethjälpmedel.

Symptom

Koffein påverkar centrala nervsystemet, hjärta, blodkärl, binjurarna, sköldkörteln, njurarna och en mängd olika signalsubstanser och hormoner, men det är dosberoende. Till exempel, vid doser mellan 85 och 250 mg, kan koffein orsaka känslor av vakenhet, minskad trötthet och lättade flödet av tanken, enligt "Funktionell biokemi i hälsa och sjukdom." Doser mellan 250 och 500 mg kan orsaka oönskade effekter, såsom rastlöshet, nervositet, sömnlöshet, trötthet och tremor. Högre dagliga doser kan orsaka allvarliga körtel trötthet från överproduktion av adrenalin och andra hormoner, kardiovaskulära problem och förändrad hjärnaktivitet som kulminerar i kramper. Människor som löper störst risk för svår koffein toxicitet är kroppsbyggare och andra idrottare som avsikt kompletterar med koffein, människor beroende av droger med koffein, långsiktiga energi dryck missbrukare och epileptiker, som noterats av Sari Edelstein, författare till "Nutrition och folkhälsa."

Koffein och nervskada

Koffein kan skada nerver i ett par olika sätt. Enligt boken "Advanced Nutrition and Human Metabolism," den viktigaste effekten av koffein är att motverka effekterna av hjärnans kemiska adenosin, vilket resulterar i minskat blodflöde till hjärnan och skador på nervceller. Skador på nervceller i hjärnan upplevs som huvudvärk, yrsel, kramper och minskad samordning fina motor i dina händer.

Vidare, koffein befrämjar indirekt utarmning av B-vitaminer, av vilka några är behövs för konduktans och underhåll av nerver. Som sådan, kan hög konsumtion av koffein orsaka domningar och stickningar i armar, ben och runt huvudet. Minska din caffeineförbrukning och komplettera med en B-komplex-vitamin bör hjälpa till att bekämpa dessa symtom. Långsiktig vitamin B-6 och B-12 brist resulterar ofta i permanenta nervskador.