XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Med tusentals av overweight amerikaner väljer gastric bypass operation varje år, är det viktigt att känna till riskerna och potentiella problem till följd av förfarandet. Patienter upplever vanligen proteinbrist efter operation. Här är några tips för att undvika detta problem.

Orsak till proteinbrist

Gastric bypass minskar stomachpung till storleken av ett ägg. Kosten måste justeras för att se till att din kropp får rätt mängd näringsämnen och vitaminer den behöver, men i mycket mindre omfattning. Genom att hålla sig till en strikt efter operation kost, kommer din kropp återhämta sig från operation snabbare.

Diet

En post-kirurgi diet kommer att vara mycket strikt i de typer av livsmedel tillåtna. De första dagarna efter operationen, är du begränsad till endast vätskor. Efter några dagar kommer mosad mat läggas till din diet. Försök kalkon, tonfisk och lax, som alla är mycket hög halt av protein. Kyckling är också välsmakande, men lägga till en liten bit av buljong för att hålla den fuktig. Det är viktigt att komma ihåg att inte dricka drycker med din måltid eftersom de kan hålla kroppen från att smälta protein. Och hålla sig borta från socker, kolsyrade drycker och livsmedel som innehåller mycket fett.

Tillbaka till fast föda

Efter några veckor, de flesta patienter är redo att börja försöka fast föda. Kom ihåg att äta och tugga långsamt och sluta äta innan du är full för att undvika matsmältningsproblem. Några bra proteinkällor att börja med är äggröra, keso, mandel och bönor. Edamame eller sojabönor, är en utmärkt källa till protein och låg halt av mättat fett.

proteintillskott

Förutom en kost rik på protein, måste vissa patienter också ta proteintillskott för att hjälpa sina kroppar efter operationen. Läkare kan ordinera vitaminer för att hjälpa, men kontrollera din lokala apotek för over-the-counter proteintillskott. Om fast föda är fortfarande ett problem, det finns många proteinshake mixar på marknaden.

Arbeta med ditt team

Framgång efter viktminskning kirurgi beror inte bara på att följa en hälsosam diet, men arbetar med efter operationen laget. Följ deras instruktioner om kost och motion, ta dina kosttillskott, om de föreskrivna, och hålla din lab möten och läkarmottagning möten. Din läkare kommer att kunna identifiera, diagnostisera och behandla eventuella problem efter operation.