XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det viktigaste du kan göra för att öka din ämnesomsättning efter 40 års ålder är att utöva. Detta beror på att det är efter 40 att kroppen börjar förlora muskler, som spelar en stor roll i din ämnesomsättning. Enligt Katherine Hobson på US News & World Report hemsida, "som regel avböjer muskelmassa med åldern, med början på 40-talet och plocka upp hastigheten efter ca 50 års ålder" Det bästa sättet att bygga muskler är att lyfta vikter med hjälp av hela kroppen. Du måste också vara uppmärksam på din kost.

Instruktioner

Ökad ämnesomsättning

1 Börja lyfta vikter tre gånger per vecka. Tränar inte på varandra följande dagar. Du vill fokusera på de större muskelgrupper såsom rygg, glutes, de pecs, axlarna och lårmusklerna. Ju större muskelgrupp du arbetar, desto mer kalorier du kommer att brinna i processen. Dessutom, genom att arbeta dina stora muskelgrupper i stället för att bara fokusera på armarna, kommer du att bygga mer muskler. Denna muskel kommer att kräva mer energi för att upprätthålla sig än fett.

2 Gör intervallträning för hjärt. Ingenting utmanar din ämnesomsättning som en serie av all-out mellanrum. Du kan enkelt göra intervall med hjälp av en elliptisk maskin. Du kommer att finna att de flesta elliptiska maskiner har förinställda program för intervaller. Du kan också lägga till mellanrum för att din jogging rutin: var tredje minut, springa så fort du kan för en minut. Upprepa fem till tio gånger.

3 Se till att du äter ofta och att dina måltider inte alltför fyller. Det är en bra idé att äta fem till sex mindre måltider per dag, eller äta något var tredje timme. Om du äter ofta, din kropp kommer alltid att vara korrekt näring och din ämnesomsättning kommer att stanna hög.

4 Undvik kalorifattig diet, särskilt i samband med träning. Det finns inget värre för din ämnesomsättning än för kroppen att inte ta emot tillräckligt med kalorier. "Som en allmän regel, du aldrig vill gå under 1200 kalorier per dag", säger licensierade nutritionist och dietist Martha McKittrick. Om kroppen inte får tillräckligt med kalorier, kommer det att gå in i svält-läge, vilket saktar ämnesomsättningen. När du återvänder till att äta normalt, är du sannolikt att bli tyngre än du var innan.

Tips

  • Träning med en vän för stöd. Hitta en bra tränare. Hitta en dietist som kan visa vilka näringsämnen kan bidra till att ytterligare öka din ämnesomsättning.
  • Gör inte intervall mer än tre gånger per vecka. Alltid få ett medicinskt godkännande innan du påbörjar någon ny träningsprogram.