XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Supersets vs. Burnout Sets

Bodybuilders utöva en mängd olika tyngdlyftning tekniker, var och en med sin egen specifika ändamål. Både superset och utbrändhet uppsättningar är avsedda att hjälpa till att bygga muskler, i motsats till att fokusera på att bygga upp styrka, men de skiljer sig något i hur de uppnå detta mål. Att förstå hur varje typ av tränings verk kan hjälpa dig att avgöra hur man införliva dem i din träning regim.

supersets

Superset kräver utför åtminstone två uppsättningar av övningar i rad utan vila, dock inte nödvändigtvis samma övning. Du kan utföra övningarna för en muskelgrupp eller för två olika muskelgrupper. Till exempel, för att arbeta bara bröstet, kan du utföra två uppsättningar bröstet pressar i en rad eller utföra en uppsättning av bröstet pressar omedelbart följt av en uppsättning av armhävningar. Som ett alternativ, om du ville arbeta kompletterande muskler, kan du utföra en uppsättning av bröstet pressar, följt av en uppsättning av biceps. En typisk uppsättning består av åtta till 12 repetitioner av en övning.

burnout Sets

Burnout uppsättningar kan ta flera former, men den grundläggande idén är att utföra en övning till utmattning. Eftersom de hänför sig till vikt, utbrändhet uppsättningar börjar med vikt som är 75 procent av den mängd vikt du kan lyfta en gång utför samma övning, enligt "fysisk kondition och välbefinnande: Ändra hur man ser, känner, och utför." När du utför en övning till den grad att utbrändhet med 75 procent av din maximala vikt, du minska vikten med 10 pounds och utföra en annan uppsättning tills utmattning, som med största sannolikhet kommer att bestå av betydligt färre repetitioner.

fördelar

Både superset och utbrändhet uppsättningar är tänkta att ingjuta muskeln med tillväxt, som kallas hypertrofi. Superset kan öka muskelmassan, men de är mer effektiva för att skapa muskel definition och form. Burnout uppsättningar producera mer muskeltillväxt på grund av ansamling av mjölksyra i musklerna när man trycker till den grad av utmattning. Mjölksyran stimulerar både fettförbränningen och muskeltillväxt på grund av dess effekter på andra hormoner, inklusive testosteron och tillväxthormon.

överväganden

Superset och utbrändhet uppsättningar anses avancerade träningsmetoder, så om du är nybörjare, är det bäst att rådgöra med en certifierad styrka tränare eller coach innan övningarna. En tränare kan hjälpa dig att komma med ett program som passar din kroppsbyggnad och muskelbyggande behov. Om du bestämmer dig för att utföra övningarna, se till att du har en spotter om du arbetar med fria vikter, särskilt under utbrändhet uppsättningar.