XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nackdelarna med glasögon


Glasögon är utformade för att korrigera synproblem. Idag ett antal material används vid tillverkning av glasögon, vilket gör dem mer lätt och tålig än någonsin tidigare. Trots dessa framsteg är emellertid glasögon har ett antal nackdelar med att välja kontaktlinser. Glasögon kan hämma dina favoritaktiviteter, kräver frekvent rengöring och är kostsamma.

gräns~~POS=TRUNC Aktiviteter

Glasögon kan begränsa vissa verksamheter. Till exempel, löpning, aerobics och andra fysiska aktiviteter kan vara svårt och till och med farligt när bär glasögon. Svett och rörelse kan orsaka glasögon för att falla och bryta. Glasögon är olämpliga för vissa yrken, såsom en brandman eller akut medicinsk tekniker.

Skymmer sikten

Ramarna glasögon kan skymmer sikten, vilket gör det svårt att se saker som händer runt omkring dig. Små eller mörka ramar kan få det att verka som om allt du tittar på är inramad, tvingar dig att ta bort dina glasögon. Beroende på formen av bågar och glas du väljer, kan glasögon inte täcka det perifera seendet, vilket gör det förvrängd eller suddig.

påverka Vision

Även syftar till att förbättra synen, kan många aspekter av glasögon faktiskt försämra synen. Många glasögonglas orsakar bländning och halo effekter i ljus; även sådana som är konstruerade för att vara anti-glare kommer bländning när de repas eller om de är smutsiga. Reflexer är särskilt farligt när du kör på natten eller i regn. Vision kan också försämras medan glasögon på grund av väderförhållanden. Varm fuktig luft kan orsaka glasögon dimma och regn och snö orsakar fläckar och fläckar som kan göra det svårt att se.

Rengöring

Regn, damm och annat skräp kan göra glasögon smutsiga; de flesta människor som bär glasögon tycker att de behöver rengöras flera gånger om dagen. Många typer av glasögonglas är sköra och kräver en särskild rengöringsduk och renare för att undvika repor och smetar. Tyger exklusive bomull kan orsaka repor och grova material som pappershanddukar och hårda fönsterputsare kan orsaka irreparabla skador på linserna.

Påverka ditt utseende

Även om det finns ett antal snygga glasögon alternativ, många individer inte vill ändra sitt utseende genom att bära glasögon. Barn kan bli retad för att bära glasögon.

Kostnad och hållbarhet

Beroende på recept, kan glasögon vara en dyr investering, särskilt jämfört med kontakter. Även moderna glasögon är mer hållbara än någonsin, kan glasögon lätt böjas eller brytas, vilket kräver en ersättare. Dessutom har många människor kräver flera par glasögon; ett par för läsning, en annan för att köra, till exempel.