XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Livsmedel som orsakar uppsvälldhet och förstoppning

Översikt

Förstoppning brukar åtföljas med uppblåsthet. MedlinePlus.com definierar förstoppning som har färre än tre tarmrörelser per vecka. Normala tarmrörelser varierar från person till person, men om avföring är hård i konsistensen och svår att passera, kan förstoppning vara orsaken. När avföring inte utvisa, bygger upp i tjocktarmen. En person kan sedan uppleva uppblåsthet och tryck i buken. Hålla hydrerad och begränsa vissa livsmedel kan undvika detta.

Raffinerade och förädlade livsmedel

Livsmedel som orsakar uppsvälldhet och förstoppning

Människor som konsumerar raffinerade och förädlade livsmedel tenderar att drabbas av förstoppning oftare. Dessa är livsmedel som chips, färdigförpackade middagar och pizza. Dessa livsmedel går igenom ett framställningsförfarande i vilket den naturliga fibern avlägsnas. En låg-fiber diet kan orsaka förstoppning. Vuxna bör ha mellan 20 och 35 gram fibrer per dag. En kost med många förädlade livsmedel får endast innehålla mellan 5 och 14 gram fibrer per dag. En person kan uppleva uppblåsthet och förstoppning som följd. Om du upplever dessa symtom, kontakta din vårdgivare för att säkerställa att det finns inget mer att en diet modifiering.

Livsmedel som innehåller mycket animaliska fett

Livsmedel som orsakar uppsvälldhet och förstoppning

Livsmedel som innehåller fett som härstammar från djur är glass, ost och mjölk. Dessa livsmedel bör inte tas bort från den dagliga kosten eftersom de innehåller nödvändiga näringsämnen. Men det finns alternativ vid val av fetthalten i dessa poster. När du handlar i avsnittet mejeri, läsa etiketterna på fetthalt och välj låg fetthalt eller ingen fetthalt alternativ. Till exempel, inte lättmjölk inte innehåller fett. Och en procent mjölk har mindre fett än helmjölk. Dessutom, mejeriprodukter är inte naturligt fiberrika livsmedel. När man äter en skål med glass, lägga till en äppelskivor som frukt är hög i fiber.

Hög socker koffein drycker

Livsmedel som orsakar uppsvälldhet och förstoppning

Koffein och socker är två ingredienser i många läskedrycker och sportdrycker. Båda kan orsaka uttorkning. Detta kommer att leda till mindre vatten i avföringen till bulk tjocktarmen upp. När avföringen är mindre skrymmande, de är inte lika mjuka så att de inte passerar genom tjocktarmen med lätthet. Detta leder till uppsvälldhet och förstoppning. Läsk och sportdrycker bör konsumeras med måtta. I stället för andra drycker, återfukta din kropp med vanligt vatten.