XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den öppna samordningsmetoden Cobra enheten har varit kända för att äta sina redskap uppsättningar på grund av felaktigt inriktade växelkablar. När drevuppsättning förstörs, kommer båten att vara orörlig tills du kan byta ut hela hjulsatsen. OMC först introducerade Cobra enheten 1985. OMC gick i konkurs 2000 och hade sin yttre verksamhet och Evinrude och Johnson varumärken köps av Bombardier. Justera växelkabeln kommer att kräva en viss kompetens inom mekanik och bör inte utföras av nybörjare.

Instruktioner

Justera en Old Cable

1 Route din vajern mellan avgasröret och svänghjulshuset. Dra ledningen ovanför starter och bakom styrmekaniken.

2 Rengör färgen från insidan ankare fickan. Kontrollera kabel tapp för out-of-runda tillstånd.

3 Smörj akterspegeln fästet vajern tapp med OMC Triple-Guard fett. Se till att tappen kan fritt svänga i ankar fickan.

4 Fäst slutet av akterfästet vajern med lägre stift motorn växelspaken. Säkerställa detta med en plan bricka och en saxsprint.

5 Installera akterspegeln fästet vajern tapp i ankar fickan och säkra den med en sprint.

Rikta en ny kabel

6 Positionera svänghållaren vid slutet av gängorna. Flytta växelkabelstyrningen så att den är i jämnhöjd med vridhusets packningsyta.

7 Skjut höljet guide vid motorns änden av kabeln för att ställa in en 7 5/8-tums dimensionen mätt från mitten av växel stifthål till kanten av kabeln crimp.

8 Kontrollera fliken guide för att se till att det fortfarande är i jämnhöjd med vrid husytan. Skruva på hållaren tills den kommer i kontakt växelkabelstyrningen. Dra inte åt hållaren skruven vid denna tidpunkt.

9 Skjut vajern ledaren så långt framåt i vridhuset. Håll hållaren med en skiftnyckel som du åt skruven till 10-12 pund-fot vridmoment.

Tips

  • Motorn reparation på marina fartyg bör inte utföras av nybörjare mekanik. Felaktig mekaniskt arbete kan leda till skador på motorn.