XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Socker & amp; koffein tillbakadragande

Socker och koffein är två av de mest vanligen använda ämnen i västerländska samhällen. Fast bevis stöder slutsatsen att koffein är en beroendeframkallande drog. Medan forskningen om socker är fortfarande osäkert, är bevis på att växa fram som tyder på att socker kan vara beroendeframkallande liksom. Om du är beroende av en eller båda av dessa ämnen, kan du räkna med att få abstinenssymtom snart efter att du slutat.

om koffein

Koffein finns i kaffe, te, cola och choklad, bland andra ämnen. Enligt Johns Hopkins Medical Center, 80 procent till 90 procent av nordamerikaner konsumera koffein regelbundet med en genomsnittligt dagligt intag av ca 280 milligram, vilket motsvarar 17 ounces bryggt kaffe. Denna nivå är klart över 100 mg per dag som krävs för att orsaka fysiskt beroende. Den ledande källan av koffein är kaffe, med en koffeintäthet per medelportion av mer än dubbelt så koffein densitet av te och cola.

Biverkningar av koffein

Positiva biverkningar av koffein missbruk är ökad vakenhet, förhöjda stämningar och energisk upphetsning. Dessa effekter gynnar tillfälliga användare, men gynnar missbrukare endast på morgonen, när koffeinet lindrar abstinenssymtom från bristen på koffein under sömnen. Tillfälliga negativa biverkningar uppträder vanligen endast efter att ha förtärt omkring 200 mg och inkluderar ångest och magbesvär. Koffein kan också minska mängden och kvaliteten på sömnen, enligt Johns Hopkins. Precis som alla andra läkemedel, producerar koffein tolerans hos användare, vilket innebär att du behöver högre och högre doser för att uppnå samma effekt.

Koffein Withdrwal Syptioms

När du sluta använda koffein, tillfälliga abstinenssymtom som i. Koffein tillbakadragande är en officiell diagnos, enligt Världshälsoorganisationen. Dess symtom är huvudvärk, trötthet, minskad motivation, irritabilitet, depression, psykomotorisk försämring, och i vissa fall illamående och kräkningar, enligt Johns Hopkins.

om socker

Den genomsnittliga amerikanen förbrukar ca 61 pounds av raffinerat socker varje år, enligt Discover Magazine. En 20-ounce servering av cola innehåller ungefär lika mycket socker som 16 sockerbitar. Trots det negativa biverkningar, en viss mängd glukos, som finns i socker, fungerar som en grundläggande bränsle för kroppen och hjärnan, enligt David Levitskij, Ph.D., professor i psykologi och nutrition vid Cornell University.

Biverkningar av socker

Rikligt intag av socker resulterar i ett antal negativa biverkningar, inklusive överätande och störningar i kroppens energibalansen, säger Levitskij. För mycket socker kan också orsaka typ 2-diabetes, och kan sträcka bukspottkörteln som den försöker att eliminera överskott av glukos från kroppen.

Socker Withdrwal Symptioms

Det finns inga konkreta bevis som länkar socker med ett missbruk / uttagssystemet hos människor, men studier på råttor antyder möjligheten. Psykolog Bart Hoebel ledde en forskargrupp vid Princeton Neuroscience Institute som studerade sockerberoende hos råttor. Gruppen kom fram till att råttor uppvisar ett mönster av ökat intag av socker över tiden, begär och återfall, och abstinensbesvär. Huvudabstinenssymptom uppvisas av Hoebel s råttor var en betydligt försvagande form av ångest.