XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Betyder Tea Påverka förstoppning?

Te kan ha både negativa och positiva effekter på matsmältningen. På grund av dess koffeinhalt, skapar te en urindrivande effekt som hjälper till att avlägsna kroppsavfall. Dock kan en kemikalie i te kallas teofyllin har en uttorkande effekt på stolar som passerar genom tarmen, vilket resulterar i försämrade fall av förstoppning. För bästa resultat, hålla ditt te intag under 300 milligram koffein som rekommenderas för de flesta vuxna.

Svart och grönt te

Både svart och grönt te har använts traditionellt för att främja matsmältningen, behandla gasbildning och minska negativa matsmältnings symptom som diarré och kräkningar. Även om grönt te kan vara något högre i antioxidanter, båda teer innehåller eteriska oljor och polyfenoler som kan hjälpa matsmältningen genom att stimulera mag syror.

Te och förstoppning

Enligt en studie som citeras av den "British Medical Journal" teofyllin förening som finns i te kan orsaka extracellulära uttorkning under matsmältningen, vilket leder till förstoppning. Studien fann att teofyllin intag över 100 umol. kan minska tubulär resorption, vilket leder till ökade plasmakoncentrationer i tarmarna. Med andra ord, genom att dricka stora mängder av te, kan avföringen bli uttorkad i mag-tarmkanalen, vilket resulterar i minskad smörjning och förstoppning.

Koffein och förstoppning

Även måttliga mängder koffein kan tyckas att erbjuda matsmältnings fördelar, kan överkonsumtion leda till matsmältningsbesvär och magbesvär. Som ett psykostimulerande, härmar koffein en kamp eller flykt reaktion i kroppen, genom att höja antalet stresshormoner, såsom adrenalin, i kroppen. När detta händer, blod avlägsnas från magen och matsmältningssystemet, vilket kan orsaka matsmältningsproblem. Eftersom koffein är ett diuretikum, kan det också lakas spårmängder av kalium, en elektrolyt nyckeln till att upprätthålla stadig tarmrörelser.

Säkerhetsfrågor

Tala med din läkare om du upplever längre episoder av förstoppning som varar längre än ett par timmar. Om du upplever förstoppning på grund av överskott te intag, prova att öka din vattenförbrukning och äta livsmedel som innehåller mycket kostfiber för att främja en naturlig laxerande effekt.