XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är en Tom Thumb Style Bit?


Tom Thumb bit innehåller olika element i lite design. Du behöver därför att förstå de två grundläggande bit konstruktioner av tränsbett och bromsa för att förstå en Tom Thumb bit.

Ursprung

Designen avsikten bakom Tom Thumb bit var att ge en övergång bit mellan en tränsbett och en trottoarkant bit för västra utbildning, enligt Todayshorse.com.

element

Tom Thumb bitar innefattar delar av en tränsbett bit och en stångbett.

Snaffle

Snaffle bitar införliva en ledad, eller går sönder, munstycke. Med riktiga Snaffles arbetar en liten, vridbar ring med munstycket drar utåt och bort från hästens mun.

Trottoarkant

Bromsa bitar har skänklar längs sidan av den bit som passar utanför hästens mun parallellt med ytan; och använda en fast substans, unhinged munstycket. Stångbett, även kallad hävstångs eller betesbitar, också använda en pansarkedja under hästens haka, som nämns i Equisearch.com.

TUMMELITEN

Tom Thumb bit fick namnet på grund av de relativt korta skaft jämfört med en sann stångbett.

brister

Till skillnad från en sann tränsbett, är ringar på en Tom Thumb sitter på undersidan av skaften och inte fritt röra sig bort från hästens mun när åkgräsklipparen tömmarna hästen. Detta resulterar i flera tryck platser och förvirring för hästen, enligt Todayshorse.com