XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Psoriasis är en autoimmun sjukdom där dina hudceller att växa och sprida mycket snabbare än normalt. Den påskyndade processen orsakar din hud blir inflammerad, obekväma och fula. Psoriasis behandlas genom ett antal konventionella metoder, inklusive steroid läkemedel, ljusterapi och orala läkemedel som syftar till att rensa hudsymtom och hålla ditt immunförsvar från att angripa kroppen ytterligare. Honung, appliceras på huden topiskt, kan vara en naturlig behandlingsalternativ.

Helande egenskaper honung

Honung kan vara en alternativ form av sötningsmedel, men den viskösa fluiden är också en naturlig läkning agent. Enligt DermNet, en informationsportal som upprätthålls av den nyzeeländska Dermatologisk Society, har honung antibakteriella egenskaper och bidrar till snabbare hastigheter av sårläkning. Honung som är appliceras på sår, såsom hudskador eller pustler som förknippas med psoriasis, kombineras med sårvätskorna, kallade utsöndringar och skapar väteperoxid. Denna kemiska reaktion hindrar bakterier från att växa och påskyndar läkning.

Symtom på Psoriasis

Det finns många olika typer av psoriasis; den vanligaste sorten kallas plackpsoriasis. Den konsekventa symptom i alla former av psoriasis är en hudrodnad och uppkomsten av skador. En person med plackpsoriasis har hud som blir förtjockade, blåsor eller blanka när de berörs, och skadorna kan utveckla skalor som flagna. Din hud kan vara kliande eller smärtsam och blåsliknande sår kan sippra vätskor. Honung kan bidra till att minska inflammation i huden.

Recept för topikal behandling

En 2003 frågan om "Kompletterande terapier i medicin" nämner en specifik kombination av naturliga ingredienser som kan minska inflammationen och andra symtom på psoriasis. Även om det inte finns några marknadshonungsbaserade produkter specifikt anges eller FDA-godkända för psoriasis, naturlig hälsa och hem åtgärda entusiaster kan skapa sin egen lugnande hud balsam för att lugna irriterad hud. Kombinera kallpressad olivolja, bivax och rå honung till en lotionliknande konsistens kan ha möjlighet att replikera de resultat som rapporteras i tidskriften.

vetenskapliga resultat

"Kompletterande terapier i medicin" rapporterade på studier av effekterna av honung-baserade topikal behandling av psoriasis. Psoriasis drabbade fick en honung, olivolja och bivax salva att använda på halva kroppen, när du använder en kontrollsubstans tillverkad till stor del från paraffin på den andra halvan. Mer än 60 procent av psoriasis studerade patienterna visade en signifikant förbättring av villkoren; faktorer såsom klåda, fjällning och förtjockning av huden, rodnad och oozing av lesioner bedömdes. Vissa deltagare redan behandla sina hudsymptom med steroida applikationer; efter att ha använt honungsbaserad behandling, ungefär hälften av patienterna med psoriasis kunde minska sin steroid dos.

Syn

Naturliga och alternativa behandlingar för psoriasis, inklusive aktuella applikationer som innehåller honung, kan vara ett alternativ för vissa människor, men som alla medicinsk behandling, varierar effektiviteten från person till person. National Psoriasis Foundation erkänner en rad kompletterande metoder som kan inkludera användningen av honung och andra naturliga ingredienser som behandlingsmetoder, inklusive Indian baserade ayurvedisk medicin, traditionell kinesisk medicin, naturmedicin och homeopati. Diskutera alla dina mediciner, kosttillskott och behandlingsbeslut med din läkare.