XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
3000 kalorifattig diet plan för viktökning

Oavsett om du är genetiskt tunn eller hantering av ett medicinskt tillstånd som gör det svårt att gå upp i vikt, kan du kämpar så mycket att sätta på pounds som de flesta människor kämpar för att förlora. Medan bara äta mer kalorier låter enkelt, är det också viktigt att välja rätt mat så att du får hälsosamt. En 3000-kaloriintag är en kost plan som kan hjälpa de flesta män och kvinnor går upp i vikt.

Viktökning Diet Grunderna

Ät tre måltider och tre mellanmål om dagen på 3000-kalori viktökning måltider. För att du uppfyller dina dagliga kaloribehov bör varje måltid innehålla 750 kalorier och varje mellanmål 250 kalorier. Inkludera så många livsmedelsgrupper - frukt, grönsaker, spannmål, proteinrika livsmedel och mejeriprodukter - som möjligt vid varje måltid och mellanmål för att se till att du uppfyller dina dagliga vitaminer och mineraler behov. Lägg näringsrika, kaloritäta livsmedel, såsom nötter, torkad frukt, olivolja, avokado eller ost, till dina måltider till kalorier utan att du känner för full.

Hög kalori frukost

Starta dagen på rätt med en hälsosam, kaloririka frukost måltid. Till exempel kan en kopp havregryn gjort med 2 koppar helmjölk fyllas med 12 skivade mandel och 1/4 kopp russin. Servera den med en kopp apelsinjuice till 730 kalorier. Eller njuta av en veggie omelett gjord med tre ägg, 1/2 kopp skivade champinjoner och ett uns av schweizerost i en kastrull belagd med en tesked vegetabilisk olja. Servera den med två skivor fullkorns toast toppad med en tesked smör eller margarin, tillsammans med en kopp helmjölk, för totalt 750 kalorier.

Laddar upp vid lunch

En hög-kalori lunch måltid på din viktökning diet kan innehålla halv kopp hummus, 1,5 uns av fetaost, alfalfagroddar och rivna morötter fyllda till en hel-vete pita och serveras med en behållare med låg fetthalt yoghurt och en stor banan för 740 kalorier. En annan hög kalori lunch kan innehålla två skivor ost pizza med 2 koppar sallad toppad med 2 matskedar av salladsdressing. Din totala kommer att vara 760 kalorier.

Kalori-Tät middag

Till middag kan du njuta av 4 uns av grillad lax drizzled med en tesked olivolja serveras med en kopp brunt ris, en kopp av ärter och en halv kopp färsk ananas för 745 kalorier. En annan middag idé innefattar en burgare gjord med 3 uns av magert hamburger kött på en fullkorns bulle med 1 1/2 koppar rostad röd potatis som gjorts med 2 teskedar olivolja och en kopp rostad blomkål drizzled med en tesked olivolja . Måltiden uppgår till 750 kalorier.

Gör varje Snack Count

Inkludera protein och hälsosamma kolhydrater, såsom fullkorn eller frukt, med varje mellanmål, och pumpa upp kalorier med hälsosamma fetter som nötter eller avokado. Exempel på 250-kalori snacks inkluderar en stor äpple med 2 matskedar jordnötssmör; tre hel-vete kex med ett uns av ost; en kalkon smörgås med ett uns av kalkon, en åttondel av en avokado på en skiva fullkornsbröd; eller en kopp osötad kalla spannmål med en kopp helmjölk.