XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Diamant mittfält är en version av en fyra-man mittfältet som används i antingen en 4-4-2 eller en 3-4-3-uppställning. Den är väsentligen en mittfält som förlitar sig på en defensiv mittfältare, en attackerande mittfältare, och ett brett mittfältare. Fördelen med denna mittfält arrangemang är att det frigör vingarna för antingen ving framåt eller attackera fullbacks att utnyttja, samtidigt upprätthålla styrkan i mitten.

Instruktioner

1 Använd 4V4 spel att ingrain diamantform. Detta är en av de mest grundläggande taktiska former i fotboll. Diamanten i 4V4 bibehåller de kvaliteter av bredd och djup vid alla tidpunkter. När en spelare vänja sig vid konceptet att bilda och reformera diamant i förhållande till förflyttning av bollen och andra aktörer, kommer diamantfältet blir mer effektiv.

2 Spela en stark tackler på defensiva mittfältet för att störa oppositionens attacker. Spela en kreativ och passform spelare på att attackera mittfältet för att utnyttja svagheter i oppositionen försvar. Spelaren bör vara en bra dribbler och förbipasserande. Spela två mycket passar spelare på bred mittfältet, eftersom dessa positioner kräver en hel del löpning.

3 Spela av 9v9 i tre zoner. Spela en 2-4-2 formation med fyra i mittzonen vara i ett diamantbildande, och 2v2 i varje endzonen. Detta gör det möjligt för mittfältet att vänja sig formen, samt ge dem möjlighet att lära sig hur de kan interagera med både deras framåt och deras försvarare

4 Utnyttja skuggspel, 11v0, att gå genom bildandet använder diamantfältet. Använd tavlan eller annan visuell referens för att måla en fullständig bild av formen i både anfall och försvar.

5 Scrimmage 11v11 för att testa spelarens förståelse av kraven från den diamant mittfält. Detta gör det möjligt för laget att räkna ut veck på deras placering och kommunikation. När detta har tagits upp, kommer att spela diamant mittfält blivit lättare och mer naturlig.

Tips

  • Sälja denna mittfält idé till spelarna. Det finns en hel del hårt arbete som krävs för att göra denna formation arbete, och spelare kan behöva övertygas om fördelarna.
  • Se alltid till att spelare förbereda sig ordentligt för att träna eller spela.