XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fullkornsris vit majsmjöl är näringsmässigt överlägsen raffinerade, icke inredda majsmjöl, på grund av dess högre nivåer av B-vitaminer, järn, zink och fiber. Vit majsmjöl kan hittas i majsbröd, corn muffins, tortillas, polenta, gryn och tamales. All information näring för denna produkt är för en halv kopp hela korn vit majsmjöl, men de faktiska belopp av majsmjöl används varierar beroende på receptet. Till exempel, har en servering av majsgryn eller polenta ungefär en fjärdedel-kopp majsmjöl, medan en hel 8-in. kvadrat kastrull med majsbröd kräver ungefär en kopp majsmjöl.

Grundläggande näringsinformation

En halv kopp vitt majsmjöl har 221 kalorier, 5 gram protein, 2 gram fett, 46,9 gram kolhydrater och 4,5 gram fibrer, enligt USDA: s Food and Nutrient Database. Vit majsmjöl, eftersom det är en stärkelse, har en hög kolhydrathalt med begränsad protein och fett. Fiberhalten är signifikant på 4,5 gram, som dagsbehovet för fiber är 38 gram för män och 25 gram för kvinnor upp till 50 års ålder.

Järn

Järn är ett viktigt mineral som många menstruerande kvinnor inte få nog av. Otillräcklig järnintaget leder till järnbristanemi, som orsakar trötthet och en minskad förmåga att tåla fysisk aktivitet. Den dagliga järn kravet för vuxna menstruerande kvinnor upp till 50 års ålder är 18 mg, medan vuxna män och postmenopausala kvinnor över 50 års ålder behöver 8 mg. En halv kopp vitt majsmjöl innehåller 2,1 mg järn.

Zink

En halv kopp vitt majsmjöl ger 1,1 mg zink. Den dagliga zink kravet för vuxna är 11 mg för män och 8 mg för kvinnor. Zink spelar en mängd olika roller i kroppen, inklusive i egenskap av en viktig del av antioxidant enzymet superoxiddismutas. Zink är också viktigt för sårläkning och hålla immunförsvaret starkt.

tiamin

Tiamin, eller vitamin B-1, är viktigt för att härleda energi från den mat du äter. En halv kopp vitt majsmjöl ger 0,24 mg tiamin. Den dagliga tiamin krav för vuxna är 1,2 mg för män och 1,1 mg för kvinnor. Således ger en halv kopp majsmjöl åtminstone 20 procent av det dagliga tiamin krav för vuxna.

folat

En halv kopp vitt majsmjöl ger 15 mikrogram av folat. Dagsbehovet för vuxna män och icke-gravida kvinnor är 400 mikrogram, och gravida kvinnor behöver 600 mikrogram dagligen. Folat, när det tas i tillräckliga mängder av gravida kvinnor, bidrar till att minska risken för neuralrörsdefekter som ryggmärgsbråck. Folat spelar också en viktig roll i syntesen av DNA, som är det genetiska materialet av alla celler i kroppen.