XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Nail Salon Svamp

Unna dig en manikyr eller pedikyr på en nagelsalong bör vara en avkopplande och angenäm upplevelse som lämnar dig med vackert målade, klippta naglar. Men ibland kan du gå därifrån med något annat, en svampinfektion. Att ha ett finger eller tånagel infektion är inte bara ett vanligt tillstånd, men det kan vara en oroande och potentiellt smärtsam upplevelse.

Svampinfektion Symtom

Nail svampinfektioner brukar börja som en vit eller gul fläck på spetsen av spiken. Senare, när svampen sprider sig, kan spiken missfärgas, tjockna, förlorar lyster och glans, förändring i form och utveckla sönder kanter, enligt American Academy of Family Physicians. För vissa människor, kan det också orsaka smärta, lukt eller separation av spiken från nagelbädden.

Vad Sprider svampen?

En nagelsalongen är en offentlig plats med stolar, verktyg, penslar och handdukar som kommer i kontakt med många människor. Vissa kunder kan ha en befintlig svampinfektion, och om delade objekt inte ordentligt rengjorda, kan andra kunder bli smittad också. Lax anställd handtvätt kan också leda till spridning av svamp. Dessutom, styckning av nagelband, den tätning som fungerar som en barriär mellan spik och nagelbädden, tillåter svampar att komma in i kroppen lättare.

Schemalägga ett läkarbesök

Om du misstänker att du kan ha en spik svampinfektion, bör du kontakta din läkare. Receptbelagda orala läkemedel mot svamp såsom Lamisil eller Sporanox, snarare än over-the-counter krämer, bör användas för att behandla svampen, enligt MedlinePlus.com. För mer allvarliga fall, kan din läkare föreslå en anti-svamp nagellack kallas Penlac; en anti-svamp utvärtes läkemedel som ska användas med oral medicin; eller kirurgi i allvarliga fall där spiken avlägsnas.

Varningar och allvarliga komplikationer

Medan spik svampinfektioner kan vara fula, kan de också vara farliga för personer med försvagat immunförsvar, enligt CNN hälsa. Immunsystemets uppgift är att svara på alla invasion av främmande partiklar som svampar, men om din immunitet är svag på grund av sjukdom, kan det inte kunna göra sitt jobb. Människor med AIDS, leukemi eller som är organtransplanterade patienter kan ha infektioner som sprids utanför sina händer eller fötter, som kan leda till allvarliga komplikationer och kräver omfattande medicinsk vård.

Förebygga framtida svampinfektioner

Flera försiktighetsåtgärder kan vidtas för att minska risken att få en svampinfektion på en salong. Att gå till en licensierad salong, frågar om salongens sanitetsprocesser, föra din egen spik verktyg och begära att de anställda tvätta händerna och gummihandskar är förebyggande åtgärder. Slutligen, använd sunt förnuft när du bestämmer var att få dina naglar gjort. Om salongen inte ser eller luktar ren, då är du förmodligen bättre att gå någon annanstans.