XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är de positiva hälsoeffekterna av bönor?

Översikt

Bönor, bönor är bra för hjärtat - och det är inte bara en del av en sång; det är sanningen. Kidneybönor ge din kropp med många av de byggstenar som du behöver för att upprätthålla god hälsa. Kidneybönor har också särskilda fördelar för ditt hjärta och matsmältning. De är ett billigt och bekvämt sätt att förbättra din kost och din hälsa.

Fiber

Vilka är de positiva hälsoeffekterna av bönor?

Kidneybönor är en bra källa till fiber, vilket ger 6 gram fibrer per halv kopp, enligt de Centers for Disease Control and Prevention. Fiber finns i två former, lösliga och olösliga, och bönor ger både. Lösliga fibrer bidrar till att minska mängden kolesterol du absorberar från mat, och olösliga fibrer ger nödvändig bulk för god matsmältning och tarmrörelser, konstaterar MedlinePlus Medical Encyclopedia. CDC rekommenderar att du dricker mer vätska när du börjar konsumera mer bönor eller andra baljväxter, för att hjälpa din matsmältnings ordentligt utnyttja den extra fiber.

Vitaminer och mineraler

Vilka är de positiva hälsoeffekterna av bönor?

Kidneybönor är en utmärkt källa till järn och ger C-vitamin och vitamin A, bland andra näringsämnen din kropp behöver för den allmänna hälsan. De ger också folat, vilket är viktigt för god hjärthälsa, enligt University of Nebraska Cooperative Extension. Folat är särskilt viktigt för kvinnor som är gravida eller planerar att bli gravid sedan han började få tillräckliga mängder av folat under graviditeten minskar risken för vissa fosterskador.

Protein

Vilka är de positiva hälsoeffekterna av bönor?

Bönor är en bra källa till protein, men den typ av protein som de tillhandahåller är ofullständig, rapporterar CDC. Det är viktigt att också omfatta hela korn i din kost eftersom den typ av protein i hela korn bildar en komplett protein när de kombineras med protein från bönor och andra baljväxter. Denna källa till protein är särskilt bra för dig eftersom det inte har mättat fett och kolesterol som många andra proteinkällor innehåller, såsom rött kött. Detta ger din hjärthälsa annan hälsosamt uppsving från bönor.