XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En proteinrik diet är en diet där 20 procent eller mer av dina kalorier varje dag kommer från protein. Det understryker också en begränsning av kolhydrater, vilket gör att kroppen att bränna lagrat kroppsfett snarare än glukos för energi. Denna process kallas "ketos", som är möjligen en anledning till varför du kan urinera mer när du följer en proteinrik diet. En mer trolig orsak är det faktum att en proteindieter inkluderar allmänt ökad vattenförbrukning.

Protein Diet Historia

Proteinrik kost blev vanliga under 1990-talet med tillkomsten av den Atkins dieten. Den Atkins diet var en skapelse av Dr Robert Atkins, en hjärtspecialist som startade planen i ett försök att gå ner i vikt själv. Atkins hävdade att en diet som huvudsakligen består av protein från fjäderfä, nötkött, ägg och fisk assisterad viktminskning och kämpade mot sjukdomen och förbättrade energinivåer. Sedan dess har många liknande planer följde.

Protein diet plan

Proteindieter har livsmedel från fjäderfä, nötkött, ägg och fisk kategorier, och allvarligt gränserna kolhydratrika alternativ såsom bröd, pasta, frukt och grönsaker stärkelserika. Till exempel kan dieters på en proteinplan har en bacon ostburgare med majonnäs och senap för lunch, men inte äta bulle. Biff och bacon skulle vara bra för middag, så länge som måltiden inte kompletteras med en potatis. Socker och koffein nästan helt förbjudet liksom.

Proteinrik kost och vatten

Eftersom proteinrik kost är låga i fiber och högt i natrium, rekommenderar de flesta dricka allt från sju till 10 glas vatten per dag. Vatten hjälper matsmältningssystemet, ökar ämnesomsättningen och rids kroppen från gifter. Det hjälper också funktioner viktiga organ såsom njurar och lever. Självfallet är det troligt att urinera mer eftersom de spola kroppen någon som ökar deras vattenintag.

Proteindieter och ketos

Ketos uppstår när kroppen tar in mindre än 100 gram kolhydrater per dag. Proteinrik kost begränsar vanligtvis carb intag till mindre än 50g per dag - och många hålla det på mindre än 20 g per dag under de första två veckorna (även känd som "induktions" fas). Detta gör att kroppen för att bilda ketoner, eller molekyler som bildas under nedbrytningen av fett. De flesta ketoner är ofarliga och är även fördelaktigt när den används för energi. Dock är aceton en keton som inte används för energi, och är helt enkelt avges från kroppen som avfall. Detta är kanske en anledning till någon efter en proteinrik diet kan tendera att urinera ofta.

Sammanfattning

Medicinska experter har uttryckt oro över de långsiktiga effekterna av höga proteindieter på njurar, lever och hjärta. Emellertid har sådana planer visat sig hjälpa till med viktminskning, och det finns inga belägg för att proteinrik kost kommer att ha en negativ inverkan på den allmänna hälsan. Hursomhelst, är chansen att alla som urinerar ofta när den följer en proteinplan gör saker rätt - eftersom det sannolikt innebär ökat intag vatten och ketos är helt enkelt på jobbet.