XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Beläget i knäet, är fibular kollateralligamentet även känd som den laterala säkerheter ligament (LCL) eftersom det fäster vid vadben ben, som är på sidan av underbenet (betyder laterala sidan). En skada i detta område kan orsaka en hel del smärta. Kom ihåg den bästa behandlingen för en skadad LCL genom förkortningen PRIS, som fokuserar på att minska smärta genom att hålla ned svullnaden.

Instruktioner

1 Skydda ( "P" i priset) det skadade området genom att bära en knästöd. Detta kommer att hjälpa till att hålla smärtan nere genom att skydda mot oavsiktliga borstar som uppstår under den dagliga verksamheten. Det kommer också att hjälpa till att stabilisera det och förhindra reinjury.

2 Rest ( "R") knät så mycket som möjligt. Sedan flyttar knät kan orsaka mer smärta, kommer resten att minimera det.

3 Ice ( "I") hela knäet och mitten av benet område. Detta kommer att hålla inflammationen ner. Svullna leder kan bli kliande och obekvämt på grund av ökad vätskeretention och sträckt hud. Du behöver bara is området tills det blir stel; det finns inga terapeutiska fördelar för is efter det.

4 Använd något att komprimera ( "C") området och bidra till att minska inflammation. Använd ett knä stödbandage eller Ace bandage.

5 Höj benet för att minska svullnad och främja lymfa dränering. Kroppens naturliga svar kommer att vara att attackera den skadade fibular kollateralligamentet med vita blodkroppar, vilket leder till svullnad. Upplyft benet, och således knäet, kan hjälpa till att spola de vita blodkropparna och lymfvätska ut ur området. Bara vila benet på en kudde eller upp mot en vägg.

6 Ta en smärtstillande medel. I början av en fibular säkerheter ligament skada, kan smärtan vara intensiv, så att din läkare kan ge något tillräckligt starka för att ta udden av. Efter de första dagarna, kan du välja att byta till något over-the-counter, som ibuprofen.