XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är serotonin i hjärnan?


Serotonin är en neurotransmittor, eller kemisk passerade en neuron till en annan neuron i hjärnan. Arbetet med en signalsubstans är att överföra information från det centrala nervsystemet till andra celler i kroppen. Serotonin är allmänt känd som en "mood signalsubstans" och är ansvarig, när den inte i tillräcklig mängd, för depression. Emellertid har serotonin varit knuten till flera andra stämningar, såsom mani och aggression.

Historia

Serotonin isolerades 1948 av Maurice Rapport, Arda Greene och Irvine sidan av Cleveland Clinic. Laget ursprungligen trodde att det var en vasokonstriktor, eller ämne som orsakar förträngning av blodkärl. Men som forskare fortsatte att studera den kemiska strukturen och dess effekter i hjärnan, var serotonin omklassificerats som en signalsubstans.

Hur det fungerar

Serotonin, som alla andra neurotransmittor, vidarebefordras vesikeln till den presynaptiska terminalen där en kemisk process sker, vilket gör att synaps för att frigöra neurotransmittor. På den andra änden, receptorer sitta på nästa synaps att ta del av dessa signalsubstanser, där processen kommer att upprepas tills det förs vidare till resten av kroppen.
När en signalsubstans inte tas emot av nästa synapsen, kommer det att gå igenom återupptagsprocess, vilket betyder att den bärs tillbaka till synapsen ursprungsland.

Serotonin och depression

Det är när för mycket eller för lite serotonin tas emot av nästa synaps att problem uppstår.

Låga nivåer av serotonin har varit kopplade till depression, aggression och dålig impulskontroll. Medan forskare försöker fortfarande att räkna ut alla roller serotonin spelar, är det klart att det inte påverkar alla människor på samma sätt.
Serotonin tros bära meddelanden positiv effekt, som när alltför få når den motsatta synapsen kommer att hämmas. Många symptom på depression är kopplade till låga serotoninnivåer, såsom sömnlöshet, hopplöshet och psykomotorisk agitation (ofrivilliga rörelser i kroppen).
När en patient ordineras en anti-depressiva, de brukar kallas MAO-hämmare (MAO-hämmare) eller SSRI (Selectiv serotoninåterupptagshämmare). Till skillnad från MAO-hämmare, SSRI Pinpoint endast serotonin. Vad en SSRI gör är blockera återupptaget processen, vilket gör att mer serotonin att komma in i receptorställen av motsatt synaps.
Vanliga SSRI inkluderar Celexa (citalopram), Lexapro (escitalopram), Zoloft (sertralin) och Paxil (paroxetin).

Serotonin och aggression

Låga nivåer av serotonin är också kopplade till aggression och dålig impulskontroll. Flera jämförelser mellan våldsamma brottslingar och deras hjärnans kemi återspeglar låga serotoninnivåer. Det är viktigt att tänka på att ökade nivåer av aggression kan kopplas mer mot dålig impulskontroll.
Som ett resultat, forskare inte säker på om låg serotonin är en orsak till aggression eller endast korrelerad med dålig impulskontroll, som är en viktig bidragande orsak till våld.

Serotonin och gatu droger

Flera gata, eller olagliga läkemedel kan antingen hindra eller höja nivån av serotonin i en persons hjärna.
Amfetaminer kan öka koncentrationen av serotonin i vissa delar av hjärnan, som genererar ökad humör.
Kokain, medan påverkar signalsubstansen dopamin i högre takt, kan också förhindra återupptaget av serotonin, vilket ger en tillfällig känsla av lycka och ökad energi.
LSD faktiskt delar den kemiska strukturen av serotonin, stimulera receptorer och öka kvantiteten i vissa områden av hjärnan.