XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En medicinsk försäkringsskada kallas en förklaring av förmåner (EOB). När du har tjänster från en vårdgivare, kommer sjukförsäkring transportören tillhandahålla en EOB till medlemmen om hur tjänsterna bearbetades i sina system och varför den har betalats eller inte har betalat ett visst sätt.

Instruktioner

Analysera den medicinska försäkringsskada

1 Lär layouten av en EOB. Fälten på en EOB form är patienten, anspråk ID, beskrivning av tjänster, belopp som debiteras, annan försäkring betald, avdragsgill, co-pay, koassurans, andra belopp som inte omfattas, belopp som betalats och orsakskoden. Påståendet ID är kravnummer ges till sjukvård när den tas emot av sjukförsäkringsbäraren. Orsakskoden är orsaken fordran / tjänsten har betalats eller inte betalats. När du förstår fälten på fordran eller förklaring av förmåner, kan du sedan avkoda sjukförsäkring fordran.

2 Identifiera patienten, dagen för delgivning, läkare eller sjukhus som tillhandahållit tjänsten. Bestäm om du eller någon annan familjemedlem fått tjänster från den leverantören på den aktuella dagen.

3 Kontakta leverantören av vård faktureringskontor om något är fel. Detta är troligen inte läkarens kontor direkt. Leta upp telefonnumret på ett lagförslag som skickades till dig från dem eller ring läkarmottagningen och begära fakturering kontor nummer. När du ringer fakturering kontor, dokumenterar namnet på den person du talade med, datum du ringde och få bekräftelse på när de kommer att följa upp med dig om felet. Detta kan vara en medicinsk räkning visar noll på grund eller den korrigerade informationen.

4 Titta på EOB. Avgöra om kravet nekades eller betalas av försäkringsgivare. kolla helt enkelt skillnaden mellan den laddade, tillåtna mängden, avdragsgill, copay, självrisk och det totala belopp som skall betalas. Om den totala betalas beloppet är lika med noll, då påståendet inte har betalats. Ta en titt på orsakskoder. Vilka är skälen påståendet nekades. Du kan ta reda på vad symbolerna betyder genom att titta på botten eller baksidan av EOB.

Den icke-täckta mängd fält berättar vad försäkringsgivare inte betala. Om du gick till en deltagande leverantör, då den icke-täckta beloppet bör inte faktureras till dig. Såvida du hade en diskussion med leverantören i förväg och ni båda visste försäkringsgivare inte kommer att betala för denna tjänst. Du kan vara ansvarig för de belopp.

Tips

  • Behåll en kopia av din sjukförsäkring anspråk / EOB. Din medicinska krav kan upparbetas av sjukförsäkrings bäraren genom egen begäran eller av den som tillhandahåller vård faktureringskontor. Leverantören av vård har sex månader i de flesta stater att skicka din medicinska proposition till sjukförsäkring transportören annat de kan inte få betalt. Om du skickar den medicinska räkningen till bäraren själv, har du två år att skicka räkningen till sjukförsäkring transportören.