XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Näringsvärdena i Rådjur vs. nötkött

Även nötkött är fortfarande mycket oftare konsumeras i USA än hjort är vilt ökar i popularitet, delvis på grund av dess näringsprofil. Eftersom det är lägre i fett än nötkött, måste du laga vilt försiktigt för att undvika att torka ut, med många nedskärningar svarar bäst när tillagas för längre tid vid en lägre värme när man sitter i vätska.

Low-Fat Leader

En 3-ounce servering av grillad topp runt nötstek innehåller 138 kalorier, 25,6 gram protein och 3,2 gram fett, inklusive 1,3 gram mättat fett. Även om detta är inte en särskilt hög fetthalt snitt av nötkött, samma mängd vita topp runt hjort biff ger endast 129 kalorier och 1,6 gram fett, inklusive endast 0,9 gram mättat fett, samtidigt som det ger 26,8 gram protein. Några andra styckningsdelar av nötkött är mycket högre i fett, såsom främsta revben, som innehåller 328 kalorier och 27,5 gram fett, inklusive 11,4 gram mättat fett, i varje 3-ounce servering. Detta gör hjortkött en bättre insats, eftersom konsumerar för mycket mättat fett kan öka ditt kolesterol och risken för hjärtsjukdomar.

vitamin Victor

Både vilt och nötkött ger några av de viktiga vitaminer du behöver varje dag. En servering av nötkött topp runda biff ger 16 procent av det dagliga värdet för riboflavin, 38 procent av DV för niacin, 38 procent av DV för vitamin B-6 och 32 procent av DV för vitamin B-12. Rådjur ger samma mängd av vitamin B-12, men mer tiamin och riboflavin, med 14 procent och 25 procent av DV, respektive. Det är något lägre i niacin och vitamin B-6 än nötkött, med 36 procent av DV för niacin och 30 procent av DV för vitamin B-6. Sammantaget är hjortkött mer vitaminrik än nötkött.

Mineral Medal vinnare

Nötkött tenderar att vara en bättre källa till mineraler än vilt. Varje servering av nötkött ger 15 procent av DV för järn, 26 procent av DV för fosfor, 11 procent av DV för kalium och 29 procent av DV för zink. Att äta en portion hjortkött ger dig mer järn, med 20 procent av DV, men mindre av andra mineraler med 23 procent av DV för fosfor, 9 procent av DV för kalium och 21 procent av DV för zink.

potentiell fallgrop

En sak du måste se upp för med vilt som inte är ett problem med nötkött är bly fragment i ditt kött. Om inte din hjortkött är odlad, som är inte alls vanligt i USA, en del av ledningen från skottet som dödade rådjur kommer sannolikt fortfarande vara i köttet när det når din tallrik. En studie som publicerades i "PLOS ONE" i 2009 fann att köttet från 80 procent av professionellt slaktade rådjur innehöll fortfarande bly fragment. Jägare och deras familjer har ofta högre halter av bly blod ökar risken för hälsoproblem som är förknippade med blyförgiftning. Om du äter vilt, titta noga för eventuella fragment av metall i ditt kött så att du kan undvika att konsumera det.