XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man ska behandla tvångssyndrom med SSRI


Serotoninåterupptagshämmare (SSRI) är psykofarmaka klass val när det gäller att behandla tvångssyndrom. Känd av sådana erkända namn som Luvox, Prozac, Zoloft och **** har SSRI funnits på marknaden i decennier och används för att behandla ett brett utbud av psykiska tillstånd. Om du eller någon du älskar har tvångssyndrom, att veta hur man ska behandla det med SSRI kan vara till hjälp.

Instruktioner

Behandla Tvångssyndrom med SSRI

1 Besök en psykiater för att ta reda på vilka SSRI läkemedel är rätt för dig. Det finns många olika SSRI, var och en med sin egen speciella uppsättning av potentiella fördelarna samt eventuella biverkningar. Din psykiater kommer att förskriva en SSRI för dig baserat på dina symptom, ålder, vikt, andra medicinska tillstånd och tolerans för läkemedel.

2 Räkna med att börja med en liten dos. Detta är normalt, eftersom din psykiater kommer att vilja se hur du svarar på läkemedlet och om eventuella biverkningar visas. Om du tål läkemedlet väl, kan psykiatern öka dosen efter några veckor eller månader. Men om symtomen börjar disappate samtidigt på mindre dos kan psykiatern välja att hålla dig på den nivån.

3 Ta din medicin exakt som din psykiater föreskriver. Detta innebär mer än att bara ta den föreskrivna mängden. Det innebär också att det vid tidpunkten för dagen din psykiater vill liksom ta det med mat om det har angivits.

4 Rapportera alla biverkningar till din psykiater omedelbart. Biverkningar kan innebära en förändring i dosering är nödvändig, eller en förändring i medicinering helt och hållet.

5 Inse du kan behöva prova flera olika SSRI innan du hittar den rätta för dig. Detta är inte ovanligt. De flesta patienter med tvångssyndrom gå igenom två eller flera SSRI innan du slår på den som slutligen får dem att må bättre. Ha tålamod och hålla ett öppet sinne och processen kommer att gå mycket smidigare för dig.

Tips

  • Räkna inte med resultat över en natt. Medan SSRI kan effektivt behandla tvångssyndrom hos många patienter, de är notoriskt långsam att arbeta. Genomgående tar ett SSRI under en period av två till tre månader är typiskt innan förmåner kan börja ses.
  • De flesta biverkningar SSRI är mild nog att du kan vänta tills nästa möte med din psykiater att rapportera dem. Men SSRI kan ibland orsaka psykotiska reaktioner hos vissa personer. Om detta händer dig, kontakta din psykiater omedelbart. Du kan behöva gå till akuten. Din psykiater kommer att kunna berätta för dig om det är nödvändigt.