XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det finns många olika typer av matsmältning som kan påverka kvinnor under klimakteriet. Några av dessa kan innehålla förstoppning, diarré, uppblåsthet, matsmältningsbesvär, och svårigheter att svälja. Dessutom kan en del kvinnor upplever mer halsbränna, colon irritabile, Gerd och laryngofaryngeal reflux.

Lägre östrogennivåer under klimakteriet kan leda till tarm och matsmältningsproblem. Eftersom dessa hormonnivåer förändras, kan det resultera i stress i kroppen. Det i sin tur kommer att påverka matsmältningssystemet.

Uppblåsthet, diarré och förstoppning

Uppblåsthet är en vanlig mag problem under klimakteriet. Eftersom det finns en förskjutning mot fett ackumulera hormoner, som är kortisol och insulin, och en övergång från fett mobilisera hormoner som östrogen, kan din kropp börja samla en fetare midsection. Du kan känna uppsvällda från tid till annan.

Diarré och förstoppning kan orsakas av de fluktuerande nivåer av progesteron och östrogen i kroppen. Medan progesteron saktar ner rörelsen av livsmedel genom tarmarna, snabbar östrogen upp processen. Dessa två konkurrerande hormoner kan utlösa förödelse på mag-tarmkanalen.

Irritable Bowel Syndrome

Ofta kvinnor går igenom klimakteriet kan uppleva symptom på Irritable Bowel Syndrome eller IBS. Det finns olika typer av IBS, en med symtom på diarré. Den andra har symptom på förstoppning. Effektiv behandling för den typ av IBS som inkluderar förstoppning är en produkt som kallas Zelnorm. Detta verkar vara ett bra botemedel för att lindra symptomen av IBS för många av de drabbade. Kontakta din vårdgivare för att avgöra om det är rätt medicin för dig.

GERD och halsbränna

En annan mag upprörd som kan uppstå under klimakteriet är GERD eller gastroesofageal refluxsjukdom. Det inträffar när den nedre delen av matstrupen sfinktermuskeln inte kommer att stängas på lämpligt sätt, och innehållet i magsäcken strömma tillbaka in i matstrupen. Vanliga symptom på detta är halsbränna och sura uppstötningar, där du kan känna syran kommer tillbaka upp i halsen. Inte alla kvinnor i klimakteriet kan uppleva GERD på samma sätt, och de kan klaga på smärta i bröstet, heshet i början av dagen, eller problem med att svälja. Det kan också vara trånghetskänsla i halsen med en torr hosta och illaluktande andedräkt.

LPR under klimakteriet

Dessutom kan vissa kvinnor som går igenom klimakteriet utveckla LPR. Enligt Scripps San Diego Center för Voice och sväljsvårigheter, "Larynogopharyngeal uppstötningar eller LPR är återflödet av maginnehåll upp i matstrupen och in i halsen. Skillnaden mellan GERD och LPR är att de flesta patienter med LPR inte upplever halsbränna, mage värk eller har ont efter att ha ätit.

De allra flesta patienter kommer LPR inte har esofagit eller halsbränna. De brukar inte klaga på ont i magen eller har smärta i samband med måltider som är typiskt för GERD. "

Några av symtomen för LPR är heshet, för mycket slem i halsen, kronisk hals clearing och irritation, kronisk hosta och halsbränna, och uppvaknande på natten på grund av hosta. Ett öra, näsa och hals läkare kan hjälpa till att diagnostisera och behandla dessa symtom.

behandlingsalternativ

Det finns många saker du kan göra för att lindra en del av de symptom i samband med mag nöd under klimakteriet. Försök att minska din konsumtion av hög till måttlig glykemiskt index kolhydrater. Genom att äta en kost lägre i kolhydrater och högre i fett och protein, kan du ofta lindra symtom på halsbränna och matsmältningsbesvär. Äta tre till fem måltider per dag också kommer att hålla dina insulinnivåer mer stabil, och hjälpa till att lindra mag upprörd. Eliminera bröd och bakverk i en vecka. Se om du märka en skillnad i dina symptom. Många kvinnor är känsliga för gluten som är i bakverk.

alternativa behandlingar

Skära ned på alkohol är ett enkelt sätt att lindra några av de matsmältnings symtomen som kan uppstå i klimakteriet. Alkohol anses vara en gastric irriterande.

Ta pepparmynta som är esoteriska belagda ofta är lugnande för matsmältningsproblem. Ta två till tre kapslar mellan måltider för lindring.

Tar matsmältningsenzymer är ett annat alternativ för att lindra problematiska symtom från magtarmkanalen. Dessa enzymer är naturligt förekommande i kroppen, och hjälpa till att process fetter, socker, stärkelse och proteiner.

livsstil

Underlätta och minska mängden stress i ditt liv kan ofta leda till en förbättring av matsmältnings upprörd du kan uppleva. Prova meditation, avslappningsövningar eller rådgivning vid behov. Motion är ofta en stor stress reliever. Försök lägga fysiska aktiviteter som promenader eller cykling till din dagliga rutin.

Sova med en skum typ kil som höjer huvudet är ett annat alternativ. Detta kommer att bidra till att förhindra de magsaft läcker tillbaka till halsen. En annan fördel från att sova med huvudet högt är att det kommer att hjälpa tömma bihålorna.

Rådgör med din läkare för problem som kan uppstå med perimenopausal matsmältningsproblem. Han kan utforma ett program som passar din livsstil och hjälpa till att lindra symtomen.