XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Inflammation i Lower Eye Lid

Svullnad av det undre ögonlocket kan orsaka obehag och irritation. Om denna inflammation orsakar ögonlocket att trycka mot öga, kan du uppleva förändringar i din syn också. Du bör kontakta din ögonläkare om inflammationen inte minskar eller om du har feber eller andra oroande symptom. Att veta om inflammation i nedre ögonlocket kan uppmuntra dig att kontakta din ögonläkare för en utvärdering.

Infektion

En typ av ögoninfektion, blefarit, orsakar inflammation i kanten av ögonlocket, nära ögonfransarna. Inflammation resultat från skräp insamling runt ögonfransarna, men det kan också framgår av en bakteriell infektion, förklarar den amerikanska Optometric Association.

Andra infektioner, såsom konjunktivit, eller "röda ögon" orsakar ögonlocksinflammation. Bakterier, virus eller svampkällor orsaka konjunktivit. Typiskt, förvärrar konjunktivit båda ögonlocken.

Blockerad Meiboms körtel

Du har olja körtlar i vävnader i ögonlocken. Oljan utgör en del av de naturliga tårar i ögat som smörjer och ger näring ögats yta. Om en blockering uppstår i en av dessa körtlar på undre ögonlocket, kan inflammation uppstå, och du kan ha en stor, anbud bula under ytan av ögonlocket kallas chalazion, säger UPMC. Ytan på ögat kan känna sig obekväma och du kan ha överdriven sönder.

andra orsaker

Pollen, husdjur eller andra allergener, kan orsaka ögonlocket att svälla. Många människor upplever svullnad i båda ögonlock, men en enda lock kan verka inflammerad. Ett allvarligt tillstånd som kallas orbital cellulit, kan också orsaka ögonlocket att svälla. Detta tillstånd resulterar från en infektion av vävnaden runt och bakom ögat. Du kan ha feber, svår smärta och svårigheter att röra ögonen, förklarar MedlinePlus.

Diagnos

Din ögonläkare kan röra ögonlocket, trycker på vissa områden för att fastställa orsaken till inflammation. Hon kan också använda en speciell mikroskop för ögonen, en maskin som kallas en spaltlampa. Du kommer att placera hakan i hakan vila, och läkaren sitta på andra sidan av mikroskopet. Hon kommer att skina ett starkt ljus i ögonen och flytta spaltlampan framför dina ögon. Detta gör det möjligt för läkare att noga undersöka dina ögonlock för tecken på infektion och andra villkor.

Behandling

Behandlingen ögat läkare rekommenderar beror på orsaken till din ögonlocksinflammation. Förhållanden såsom konjunktivit eller ögonallergier, kan svara snabbt på en medicinerad ögondroppar. Orbital cellulit kräver omedelbar behandling med intravenös antibiotika för behandling av infektionen och minskar inflammation. Om du har blefarit, kommer din ögonläkare rekommenderar att rengöra dina ögonlock noggrant för att rensa bort mjäll-liknande skräp, säger den amerikanska Optometric Association. Artificiella tårar kan hjälpa till att lindra yta irritation i ögonen.