XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad händer om Signalsubstanser är obalanserade?


Nervceller är specialiserade celler som bär meddelanden i hela kroppen via en elektromagnetisk process. Signalsubstanser är kemikalier som skapas i kroppen genom syntes av aminosyror, vitaminer och mineraler. Du har hundratals neurotransmittorer i kroppen. Dessa kemikalier reglera många processer, inklusive mental prestationsförmåga, känslomässiga välbefinnande och smärtsvar. Obalanserade signalsubstanser i allmänhet kopplat till en kost med lågt aminosyror, oregelbunden sömn schema, långvarig stress, genetiska anlag, ohälsosam miljö, och långvarig exponering för bekämpningsmedel, amfetamin och vissa receptbelagda läkemedel. Alla signalsubstanser i kroppen fungerar inbördes beroende. Därför kan en utarmning i ett påverkar produktionen av andra.

humör Obalanser

Alla neurotransmittorer påverkar humör och beteende. En serotonin obalans är en av de vanligaste bidragsgivarna till humör obalanser. Serotonin kan orsaka spänning, glädje och entusiasm. Låga nivåer av serotonin är kopplade till känslor av sorg, depression, ångest, obsessiva eller tvångsmässiga beteenden och begär.

Minskad Motivation och energi

Obalanser i dopaminnivåer i hjärnan är den primära orsaken till problem med motivation och energi. Cellerna i kroppen behöver tid för att återhämta sig efter en period av stress. Signalsubstanser hjälpa nervceller att återhämta sig efter stress. Om dina neurotransmittorer är uttömda, kan din kropp vara långsam att återhämta sig från stress på daglig basis, vilket orsakar en minskning av energi.

sömn~~POS=TRUNC

Gamma-aminosmörsyra är den signalsubstans som hjälper till att inducera avslappning och sömn. Det skapar balans i hjärnan genom att hämma över excitation. Utsöndringen av GABA bidrar också till att producera humant tillväxthormon, vilket påverkar muskeltillväxt och skapandet av fettceller. Utarmning av HGH är vanligare hos vuxna över 40 och kan anslutas med sömnproblem. Noradreneline utarmning har också visat sig påverka vakenhet och sömn-vakna cykel.

Obalanser i uppmärksamhet, minne och inlärning

Neurotransmittorerna noradrenalin och adrenalin reglerar uppmärksamhet, mental fokus, minne, inlärning och kognition. Låga nivåer kan leda till brist på fokus och höga nivåer har kopplats till ADHD. En dopamin obalans kan också påverka hur hjärnan reagerar på ljud, dofter och sevärdheter. Detta kan resultera i en så kallad "brain dimma" och ökad koncentrationssvårigheter.

Känslighet för smärta

Signalsubstanser modulera smärta i hjärnan och reläsmärtmeddelanden. Till exempel när det finns vävnadsskador i kroppen, är signalsubstanser frigörs kontinuerligt för att förlänga upplevelsen av smärta. Signalsubstanser agera på detta sätt som kroppens interna kommunikationssystem, berättar att sakta ner när du är skadad eller sjuk. Kronisk sjukdom, stress eller en varaktig skada kan orsaka utarmning av neurotransmittorer. Utarmat neurotransmittorer släpper färre meddelanden av smärta till din kropp, vilket leder till celler som är mer känsliga för smärta över tiden.

Minskad sexuell aktivitet

Signalsubstanser är involverade i alla tre nivåer av sexuell aktivitet: lust, upphetsning och orgasm. Neurotransmittor nivåer har en direkt effekt på förmågan att utsöndra testosteron och östrogen, hormoner som är nödvändiga för en sund sexuell aktivitet. Dopamin spelar en excitatoriska roll i sexuell aktivitet. Det främjar sug efter kontinuerlig sexuell aktivitet när sexuell stimulering har startat. Dopamin stöder också utsöndringen av oxytocin, kemikalien i kvinnor som ansvarar för orgasm. Eftersom neurotransmittorer är nyckeln för att reglera sexuellt intresse och svar kan utarmat nivåer leda till ointresse för sexuell aktivitet eller sexuell dysfunktion.

Minskad och ökad aptit

Fem neurotransmittorer har visat sig påverka aptiten. Nittio procent av serotonin i kroppen finns i matsmältningssystemet. Ihållande låga serotoninnivåer kan orsaka ökad sug efter kolhydrater och godis och ätstörningar. Dopamin, noradrenalin och adrenalin arbeta tillsammans för att reglera ämnesomsättningen. Låga nivåer av dessa signalsubstanser kan orsaka sug och missbruk, såsom anorexi och bulimi.

Mental sjukdom

Med tiden kan obalanserade signalsubstanser leda till många psykiska sjukdomar, inklusive ångest, depression, bipolär sjukdom och psykotiska störningar såsom schizofreni. Ofta är människor med psykisk sjukdom är född med förändrad signalsubstans funktion. Dålig kost, stress och användning av gatudroger är alla faktorer som kan leda till ökade obalanser och mer allvarliga symptom.