XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Barnuppfostran Skillnader mellan mödrar och amp; fäder

Det finns en skillnad i föräldraskap tekniker mellan mödrar och fäder. Mödrar är traditionellt mer vårdande och fokusera på fastighetsskötsel, medan pappor är mer fysisk karaktär, och kan njuta av roughhousing eller att idrotta med barn. Även mödrar och fäder har olika föräldraskap stilar, båda är viktiga för ett barns uppväxt.

Limning i barndomen

Föräldern och barnet obligation börjar utvecklas i barndomen. När fäder och mödrar spenderar jämförbara mängder av tid med sina spädbarn, är kontaktnivån liknar enligt "roll fäder," som publicerades i Journal of American Academy of Pediatrics. Artikeln förklarar att spädbarn blir lika fäst till mödrar och fäder som svarar på deras rop. Fäder är vanligen leverantörer av fysisk uppmärksamhet, krypa på golvet med barnet och leker med leksaker. Mödrar är leverantörerna av vårda och gos. Tillsammans kan föräldrarna ge en väl avrundad tillvaro för deras barn.

verbala Interaktioner

Mödrar och far kommunicera annorlunda med sina barn, enligt äktenskap och familj terapeut Jeremy G. Schneider. Han förklarar att mödrar tenderar att kommunicera med repetition och vanliga frågor. Schneider säger mödrar ofta förklara saker i mer detalj till barn. Pappor är mer direktivet deras tal, och kan vara mer krävande. Schneider säger en fars form av kommunikation leder ofta till barn lära hur man effektivt kommunicera på ett kortfattat sätt. En mors typ av kommunikation hjälper barn i kontakt med sina känslor på ett effektivare sätt.

Aktiviteter och Skol Engagemang

Department of Health and Human Services tillfrågade familjer med barn i åldrarna 3-17 och frågade vilka aktiviteter föräldrar gör med sina barn. Resultaten publiceras i "Kartläggning föräldraskap, en statistisk porträtt av fäder och mödrar i Amerika" och visar att mödrar delta i aktiviteter som att läsa, prata om familjehändelser, och spela spel eller göra pussel. Fäder redovisas som umgås med barn som deltar sport och friluftsliv. Mödrar rapporteras vara mycket mer delaktiga i skolaktiviteter, inklusive föräldra konferenser, studiebesök och klassrum volontär. resultaten visar 33 procent av papporna deltar i skolaktiviteter för barn ålder 6-11, jämfört med 65 procent av mödrar.

undervisnings Värden

Mödrar och fäder fokuserar på olika värden, enligt psykolog Carol Gilligan, som beskrivs i artikeln "inblandade far." En far fokuserar på att lära barn ideal som en känsla av plikt, rättvisa och vara rättvis. Gilligan säger fäder lär sina barn att stå upp för vad som är rätt och att göra det rätta stället för den populära sak. Enligt Gilligan, mödrar betonar ideal som medkänsla, att hjälpa andra och fastighetsskötsel samt värdet av överväger andras känslor.