XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Rekommenderad vitaminer för Män Över 60

En hälsosam kost som innehåller en mängd olika livsmedel från alla livsmedelsgrupper kan hjälpa män äldre än 60 stanna vältränad och mentalt skarp. Det är viktigt för äldre män att äta en varierad kost så att de uppfyller alla deras näringsbehov. Det finns några specifika vitaminer som män äldre än 60 särskilt kräver.

Kalcium

En av fyra män äldre än 50 år kommer att ha en osteoporosrelaterade frakturer, enligt National Institute of Arthritis och Musculoskelatal och hudsjukdom. Kalcium är viktigt för att hjälpa män att upprätthålla benhälsa. Män som är äldre än 60 år behöver 1200 mg kalcium per dag. En kopp lättmjölk innehåller 300 mg kalcium och en kopp fettfri vanlig yoghurt innehåller 415 mg. Övriga livsmedel källor till kalcium inkluderar ost, lax eller sardiner med ben, kalcium berikade apelsinjuice, kalcium berikade bröd, tofu, spenat och broccoli.

Vitamin D

Tillräckligt intag av vitamin D rekommenderas också för män äldre än 60 år Vitamin D främjar kalcium absorption och benmineralisering. Det behövs också för immunförsvar och minskning av inflammation. Dålig D-vitaminstatus hos äldre män har kopplats till benfrakturer, enligt Världshälsoorganisationen. Män ålder 60 till 70 behöver 10 mikrogram D-vitamin per dag, medan de som är äldre än 70 år behöver 15 mikrogram. Mat källor av vitamin D innefattar fiskleverolja, lax, tonfisk, berikade mjölk, ägg, berikade apelsinjuice och margarin.

vitamin B12

Vitamin B12 behövs för röda blodkroppar bildas, neurologisk funktion och DNA-syntes, enligt Office of Kosttillskott. Medan de flesta män har ett tillräckligt intag av vitamin B12, kan de ha svårt att absorbera det på grund av brist på surhetsgraden i magen. Dålig vitamin B12 status kan leda till förvirring, demens, obalans och depression. Äldre män som är vitamin B12 brist kan kräva injektioner för att möta behoven. Rådgör med din läkare om du är orolig för din vitamin B12 status.

Zink

Det behövs en dagligt intag av zink för att upprätthålla immunfunktion, proteinsyntes, cellulär aktivitet och riktig sårläkning. De flesta män som är äldre än 60 år inte på ett adekvat tillgodose deras näringsbehov för zink, enligt Office of Kosttillskott. Dålig zinkstatus kan leda till förlust av aptit, viktminskning, smak avvikelser och mental slöhet. Män som är äldre än 60 år behöver 11 mg zink per dag. Mat källor för zink inkluderar ostron, krabba, fläsk, kikärter, cashewnötter och berikade frukostflingor.