XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur du mäta din midja


Enligt hjälpguide organisationen "I mer än trettio år, fett i vår kost har ansetts vara den skyldige av fetma, hjärtsjukdomar och högt kolesterol." Mäta din midja kan hjälpa dig att bedöma om du har överflödigt bukfett, vilket kan vara en bra indikator på att du kan sätta din hälsa på spel. Även om det är möjligt att mäta magen fett med medicinsk scanningutrustning, kan dessa metoder vara mycket dyrt. En enklare metod för att beräkna mängden fett du har på din midja är med ett måttband.

Instruktioner

1 Få en mjuk måttband och placera den vid din sida. Dra upp eller ta bort din skjorta tills mitten exponeras. Ta måttband och stå framför en spegel för att se till att du kommer att använda det på rätt sätt.

2 Hitta den beniga bäcken del av midjan genom att trycka fingrarna i din torso. Som fingrarna pressas in i huden, bör flytta dem tills du hittar högst upp på en kurvig del av höftbenet, så kallade höftkammen; detta kommer att vara din utgångspunkt.

3 Loop måttbandet helt runt midjan, som börjar med "0" på toppen av din höftbenet. Se till att bandet är rakt runt midjan, inte doppa lägre runt tillbaka eftersom det skulle ge dig en felaktig tolkning.

4 Mät din midja. Stå upp rakt och andas ut. Inte suga i tarmen. Se till att du drar bandet så att det inte finns några lösa områden. Identifiera numret där "0" uppfyller ett antal på bandet. Detta nummer är din midjemått.

Tips

  • En midjemått över 40 inches eller 102 cm för män och 35 inches eller 88 cm för kvinnor anses hög risk.