XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Förmågan att motivera människor att lyckas är en fenomenal och viktig färdighet att ha. Utveckla denna färdighet kan verka skrämmande i början, men genom att ta baby steg du kommer snart att vara på väg att bli en skicklig drivkraft.

Instruktioner

1 Spendera lite tid att tänka på personen i ditt liv som du försöker att motivera att lyckas. Fråga dig själv, vad är de bra på? Vad tycker du uppskattar om den här personen? Varför du respekterar dem som en individ? Använd en bit papper och en penna för att göra en lista över alla sina speciella och inlösen kvaliteter.

2 Nästa gång du ser den person du vill att motivera, kom ihåg listan uppifrån som du har skapat. Påminna personen om sina talanger, goda egenskaper och beundransvärda egenskaper. Det är särskilt användbart att ta upp dessa när personen känner sig frustrerad eller överväldigad. Till exempel, om du motivera en volleybollspelare, kan det vara bra att uppmuntra dem efter en svår match.

3 Skicka uppmuntran och motivation till denna person genom positiva och upplyftande e-post, gratulationskort, och telefonsamtal. E-post, kort, och telefonsamtal behöver inte vara lång. De kan vara kort och enkelt. Den viktigaste delen är inte längden på dessa former av kommunikation, men positivitet de innehåller.

4 Om personen du motiverande fokuserar för mycket på deras fel eller misstag, spendera tid åt att diskutera gånger de har varit framgångsrika med sin hobby, aktivitet, eller skicklighet. Till exempel, om du arbetar med någon som är en musiker, hjälpa dem att fokusera på gånger de hade sina bästa framträdanden eller spelat sina instrument riktigt bra. Med fokus på gånger de var framgångsrika kommer att påminna den person du mentorskap att de är duktiga.

5 Ge den här personen ditt telefonnummer eller e-post så att de kan kontakta dig om de känner upprörd eller negativ. Låt dem veta att de kan kontakta dig om de behöver prata eller extra stöd.

Tips

  • Delta i denna persons händelser (idrottsevenemang, musikframträdanden, etc.) för att visa dem du bryr dig!
  • Undvika negativa tal runt den person du motiverande!