XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är det okej att dricka kaffe innan en Metabolic panel blodprov?

Redo för ett blodprov kan innebära att avstå från kaffe och andra frukost favoriter om din läkare talar om för dig att fasta. En omfattande test, såsom en metabolisk panel använder en blodprovet för en mängd olika analyser - av vilka en del kräver fasta. För att tillgodose lab specifikationer för alla de tester, som omfattar mätningar av ditt blodsocker, mineraler, proteiner och andra delar, måste ditt prov tas efter en period på endast konsumera vatten.

Metaboliska Panel Krav

Din läkare kan beställa en grundläggande eller omfattande metabolisk panel av blodprov för förebyggande screening eller när du har hälso symtom som kräver diagnos. Detta blod arbete kontrollerar din lever- och njurfunktion och kan kräva flera återkommande tester för jämförelse. Även om du har haft en metabolisk panel innan, följ läkarens anvisningar för fasta, som kan ha ändrats. Detta kommer att säkerställa att ditt blodprov avslöjar nuvarande status för elektrolyt, blodsocker och syra / basbalansen liksom andra aspekter av din blodkemi.

Kaffe Påverkar Blod

Trots sin vatten ingrediens, bryggt kaffe och andra koffeinhaltiga drycker faktiskt sänka din nivå av kroppsvätskor genom sitt uttorkande verkan. Föreningarna i kaffebönor gör magen utsöndrar extra matsmältnings syror, som förändrar kroppens pH-nivå. Om du lägger till mjölk eller socker till ditt kaffe, kommer din blodsockernivå öka. Medan koffein försvinner från blodomloppet i så lite som fyra timmar, det kan mycket längre tid för dina njurar att justera kroppens elektrolyt och syra / basbalansen. Vilken som helst av dessa konsekvenser kan påverka ditt blodprov.

När till Snabb

De flesta laboratorieprotokoll begära en snabb på mellan 8 och 12 timmar för grundläggande eller omfattande metabolisk panel. Läkaren kommer att specificera längden på din fasta, som kommer att börja kvällen innan ditt besök. Ordna en morgon blodprovstagning och beräkna vilken tid att sluta äta och dricka kaffe och andra drycker natten innan. Ansluta sig till vatten enda regeln efter en vanlig middag, och planerar att skjuta upp ditt morgonkaffe förrän du ge ett blodprov.

När att dricka kaffe

Du kan sugen koffein med den tid du framgångsrikt avsluta snabbt, men din blodsockernivå kommer att vara låg efter att ha gått utan mat under natten. För att undvika symptom på hypoglykemi, såsom yrsel, dricka din försenad kopp kaffe med en näringsrik frukost.