XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Humant koriongonadotropin, ett hormon som produceras av moderkakan under graviditet, ger ett positivt resultat när detekteras av graviditetstest. Om du använder HCG diet som en metod för viktminskning, det finns en chans att du kan få ett positivt graviditetstest resultat även om du inte är gravid.

HCG Diet

HCG kost innebär regelbundna injektioner eller tillägg av HCG hormon och en strängt restriktiv diet. Enligt MayoClinic.com, är den typiska kaloriintag för HCG diet mellan 500 till 800 kalorier, vilket är bara en fjärdedel till hälften av de kalorier du faktiskt behöver i en dag. HCG signalerar hjärnan att mobilisera butiker av fett, som hjälper kroppen ta näring till moderkakan under graviditeten. Även HCG injektioner kan förskrivas för fertilitetsbehandlingar, är de inte godkänts av US Food and Drug Administration som en viktminskning metod.

graviditetstest

Det är möjligt att få ett positivt graviditetstest om du inte är riktigt gravid. Eftersom graviditetstest upptäcker nivåerna av HCG i blodet eller urinen, kan du få ett positivt test om du tar en medicin med HCG. Emellertid kan nivåerna av hormonet som du får under HCG kost inte vara tillräckligt för att utlösa ett positivt test, även om du använder ett känsligt test som är utformat för att upptäcka HCG i små mängder.

Säkerhet

Om du får ett positivt graviditetstest samtidigt på HCG diet, och det finns en chans att du kan vara gravid, kontakta din läkare så snart som möjligt och sluta delta i kosten. Den restriktiva kaloriintag kan vara skadligt för ditt ofödda barn. Tänk på att HCG kosten i sig är inte nödvändigtvis säker, eftersom snabb viktminskning kan vara farligt och kan beröva kroppen av viktiga näringsämnen.

rekommendationer

Enligt februari 1990 års upplaga av den sydafrikanska Medical Journal, en studie vid institutionen för medicinsk fysiologi och biokemi vid universitetet i Stellenbosch testade effektiviteten av HCG injektioner på 40 överviktiga kvinnor jämfört med en placebogrupp. Studien visade att de kvinnor som fick de HCG injektioner inte har en viktminskning fördel jämfört med placebogruppen. Om du försöker gå ner i vikt, tala med din läkare om en metod som är säkrare och effektivare än HCG diet.