XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Folsyra & amp; Menstruation

Under menstruationscykeln, kan vissa kvinnor måste öka sitt intag av vissa vitaminer och mineraler för att förhindra brist eller potentiella hälsorisker. Främst behövs dessa vitaminer och mineraler för att fylla på vad som förlorat i en tung menstruation, men vissa vitaminer kan förskrivas av din läkare för andra skäl. Folsyra är ofta ges till kvinnor i fertil ålder att minska risken för utvecklingsproblem under graviditeten, även om kvinnan inte planerar att bli gravid.

Folsyra Identifiering

Folsyra tillhör en grupp av vitaminer som kallas B-komplex. B-komplex vitaminer stödja tillväxten och utveckling av olika delar av kroppen, som inkluderar hjärnan, hormoner, nerver, muskler, naglar, hud, hår och blod. En av de viktigaste B-vitaminer för kvinnor är folsyra, vitamin B-9. Dietary folsyra kallas folat och finns i berikade spannmål, bröd, pasta, majsmjöl och vitt ris.

Anemi och folsyra

Vissa kvinnor har en lätt till måttlig menstruation medan andra kan ha en tyngre menstruation. Kvinnor med tunga menstruationscykler förlora mer blod än normalt och kan behöva ta järntillskott för att förhindra anemi. Förutom att ta järntillskott, kan vissa kvinnor med anemi måste ta folsyra tillskott, eftersom de kan bli brist på detta vitamin. Folsyra hjälper till att tillverka röda blodkroppar.

Folsyra och förutfattade

Alla kvinnor i fertil ålder är skyldiga att ta folsyra. Folsyra förebygger stora missbildningar som ryggmärgsbråck och anencefali. Den dagliga rekommenderade doseringen av folsyra ändras beroende på om du är gravid, planering bli gravid eller ammar. Om du är gravid eller planerar att bli gravid, måste du 400 till 800mcg av folsyra, enligt WomensHealth.gov.

extra information

Även om du inte planerar att bli gravid, rekommenderar WomensHealth.gov ta folsyra ändå. Enligt webbplatsen, hälften av alla graviditeter i USA är oplanerade och av denna anledning även kvinnor som inte planerar att bli gravida bör ta 400 till 800mcg av folsyra per dag. Prenatal vitaminer och särskilt markerade multivitaminer innehåller folsyra. För att vara säker på att multivitamin innehåller rätt mängd folsyra, leta efter "USP eller" NSF "på etiketten. Dessa akronymer visar att vitaminer innehåller de belopp som anges på etiketten.