XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det finns mer än hundra olika typer av HPV eller humana papillomvirus. En del av dessa virus är de som infekterar underlivet. Detta kan ofta resultera i HPV vårtor. HPV vårtor kan överföras från person till person genom samlag och andra intima aktiviteter. Närvaron av HPV vårtor kan leda till livmoderhalscancer eller peniscancer. Det är viktigt att känna till tecken och symtom på HPV vårtor.

grundläggande Symptom

HPV vårtor kan inte vara synlig för blotta ögat om tillväxten av vårtan är stor. De är oftast kött färgade gupp på könsorganen eller i närheten av underlivet. Dessa stötar kan vara allt från mindre än en millimeter till några centimeter. De vårtor kan visas större när de går. De flesta människor som får genitala vårtor kommer inte att märka närvaron av vårtor tills de känner ett visst obehag. De vårtor kan också visas i andra delar av kroppen, inklusive anus, hals eller låret. De vårtor visas några veckor eller månader efter att ha smittats.

Symptom för kvinnor

Kvinnor är mer benägna att få HPV vårtor än män. De första tecknen på närvaron av de vårtor för kvinnor visas på de fuktiga områden av könsorganen. Dessa är på de inre blygdläpparna eller insidan av blygdläpparna och på eller i närheten av slidöppningen. Kvinnor kan inte uppleva några symtom de första månaderna. Vissa symtom kan utvecklas efter en stund inklusive klåda på könsorgan eller anus och har en onormal flytningar. Vissa kvinnor upplever också lätt blödning efter att delta i samlag är infekterade med HPV vårtor. Rådgör med en läkare för att kontrollera om de vårtor är farliga.

Symptom för Män

HPV vårtor på män visas på penis, pung och urinrör. Vårtor kan också vara närvarande på anus eller skinkorna. Vårtor visas som släta knölar på penis och grov gupp nära ändtarmen. Utseendet på vårtorna är det vanligaste symptomet för viruset. De vårtor kan blanda och bilda en större vårta när de lämnas obehandlade. Män som är oomskurna kan finna det svårt att upptäcka de vårtor som är under förhuden. Andra män upplever symtom såsom klåda på underlivet och anus och ett visst obehag när man kissar.