XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rehabilitering efter höftledsplastik är en gradvis process. Du börjar vissa styrkeövningar så snart dagen efter byte för att förhindra muskelatrofi och främja cirkulationen, men kommer att ta itu med mer ansträngande övningar som du läka och få mer styrka. En grupp tyska forskare rapporterade i en 2010 frågan om "Journal of Bone and Joint Surgery" att cykla, under rätt förutsättningar, kan vara till nytta för mottagare av en total höftledsplastik.

Steg 1

Höj säte din stationära cykel till en nivå där foten vilar på pedalen när knäet är nästan helt rak. American Academy of ortopediska kirurger förklarar att cykling hjälper dig att återfå rörligheten i höften, men att hålla sitsen för låg kan leda till att du farligt över flex din höftled under återhämtningsperioden.

Steg 2

Pedal bakåt för att minimera trycket du sätter på dina höfter när du börjar cykla som en del av din rehab. University of California San Diego Health System föreslår att du aktivt cykla med din helande ben och hålla friska ben på pedalen utan att använda våld för att stärka den nya höften. Du kanske bara kunna cykla några minuter åt gången i de tidiga stadierna av sjukgymnastik.

steg 3

Framsteg att vidarebefordra cykling när du har godkänts av din läkare eller sjukgymnast för att göra det. Vid det här laget bör du inte känner smärta när du trampar bakåt. Kontrollera med din medicinska vårdgivare för att avgöra om du är redo att rida en vanlig cykel i motsats till stillastående cykel.

steg 4

Öka både cykeltid och motståndsnivån på din cykling som du återhämta sig från din höftledsplastik. Den AAOS förklarar än en månad till 6 veckor, kan du öka din cykeltiden till cirka 30 minuter minst tre gånger i veckan.