XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är de olika typerna av Clipless pedaler?

Clipless pedaler var utformade för att hålla fötterna knutna till dina pedaler för att förbättra din trampa makt. De är också byggda så att du lätt kan släppa fötterna från pedalerna, vilket gör dem säkrare att använda än tå klipp pedaler. Det finns två huvudtyper av clipless pedaler - infällda och icke-infälld. Din cykel typ och användningsområde är de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer vilken typ att använda, samtidigt som kompetensnivå och personliga preferenser kan avgöra vilket märke att köpa.

Clipless Tramp Systems

Clipless pedalsystem består av pedalerna själva och knapar som fäster särskilda cykelskor. När du köper pedaler är klippen ingår, men du kommer att behöva köpa skor och montera klotsarna själv. Vissa cyklar levereras som standard med clipless pedalerna och klotsarna, så att du bara måste köpa skorna separat. Om du köper du cykel från en lokal butik, kommer de ofta installera dina pedaler, montera dina bommar och ställa in sätet för korrekt pedal inriktning.

Icke-Infällda pedaler

Traditionellt görs för väg- ryttare, icke-infällda pedaler är större och klotsarna sitter direkt på undersidan av din cykel sko, vilket innebär att dubbarna komma i kontakt med marken när du går. Dessa klotsar möjliggöra större kontakt med din pedal, vilket ger en mer stabil känsla när du kör. Icke-infällda skor är lättare än sina infällda motsvarigheter; Men de är mer instabilt när man går på fasta ytor. De kan skada golv och eventuellt leda till att du halkar och faller. Du kan köpa dubb täcker att använda när man går på hårda ytor för att skydda din knap från slitage.

infällda Pedaler

Infällda pedaler designades ursprungligen för mountainbikecyklister som kan behöva demontera och gå eller bära en cykel över ojämn terräng. Klotsarna för infällda pedaler monteras i skon, vilket gör skon, och inte dubben, att kontakt med marken. Detta arrangemang ger bättre grepp på slick terräng och mer komfort när man går. Pedalerna själva kan du också klippa till endera sidan för snabbare övergångar.

Clipless Pedal Variation

När du har bestämt vilken typ av system du behöver, det finns en uppsjö av märken och stilar att välja mellan. Beslutet om vilka att köpa bygger till stor del på personliga preferenser och erfarenhetsnivå. Dyrare system är ofta lättare och mer hållbara och är inriktade på förare eller allvarliga cyklister som loggar omfattande miles varje vecka. Om du är ny på clipless pedaler, prata med en cykel pro om vilket märke är lämplig för din nivå och din budget.