XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Jontofores är en behandling som använder en elektrisk ström för att överföra en laddning, och ibland mediciner, under hudens yta. Denna behandling används för att öka blodflödet och leverera smärtstillande medel för en skada och även kan styra överdriven svettning sjukdom som kallas hyperhidros. Administreringsmetoder för jontofores behandling varierar beroende på den exakta naturen av problemet.

Instruktioner

Administrera Jontofores för smärtlindring

1 Applicera transdermal medicin till en vidhäftande elektrod som kommer att bifogas till huden.

2 Placera elektroden ordentligt på anvisad hudområde (där skadan eller såret ligger) och tryck ner för att vara säker på att hela ytan ligger an mot huden.

3 Fäst kablarna från den bärbara generatorn till elektroden, vilket gör att alla anslutningar är täta.

4 Slå på generatorn och instruera patienten att berätta när det område som ska behandlas känns nervös. Den nuvarande bör vara stark men bekväma. I december 2004 numret av "Rehab Management" förklarar att jontofores för smärtlindring använder en varierad ström, beroende på storleken av elektroden som används, men sträcker sig i allmänhet mellan 0,1 och 0,5 mA / cm2 (milliampere per kvadrat centimeter).

5 Administrera behandlingen enligt ordinationen; vissa läkemedel administreras genom jontofores för mindre än en timme, medan andra kan ta 12 timmar eller mer för att absorberas i kroppen.

Administrering Jontofores som hyperhidros Behandling

6 Häll kranvatten upp till markeringen i pannor som används för att behandla överdriven svettning i händer eller fötter. Om ditt område har särskilt mjukt vatten, kan du behöva lägga till en tesked bakpulver i vattnet.

7 Be patienten att ta bort alla smycken innan de genomgick jontofores. Den elektriska ström som används under behandlingen kan skada föremål eller orsaka skada. Öppna sår på händer eller fötter kan skyddas från irritation med ett tunt överdrag av vaselin, enligt International Hyperhidros Society.

8 Se till att ledningarna som förbinder kastruller till ledningsenheten sitter ordentligt och att patientens händer eller fötter är placerade i bassängen med vatten. Slå på strömmen till den inställning som anges av läkaren. Styrkan hos den elektriska strömmen kan bero på svårighetsgraden av de svettning problem.

9 Administrera iontophoresis behandling i 20 till 40 minuter, sedan stänga av strömmen och låta patienten att torka sina händer eller fötter. Inledande behandlingar kan krävas flera gånger i veckan under en till två veckor innan de övergår till en underhållsrutin en gång i månaden.