XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man förhandla fram ett bättre pris på Bicycles


Det är ingen skam i köpslående. Var inte för stolt för att be om ett bättre pris på big-biljett objekt som cyklar. Cykelaffärer vill göra försäljningen så mycket som du vill köpa den nya cykeln. Förlora din rädsla för att förhandla och göra själv må bra om pengar genom att inte betala fullt pris. Den markup på cyklar lämnar gott om utrymme för förhandling, och säljarna förväntar dig att förhandla med dem. Genom att gå in i butiken med en heads-up attityd, kan du gå ut med en ny cykel --- och mer pengar i handen.

Instruktioner

1 Fråga försäljaren om de kommer att ta mindre pengar för cykeln. Om de säger att de inte har befogenhet, be för chefen eller högre säljare jourhavande. Sedan erbjuda att köpa cykel på 15 procent av priset. Detta kommer att göra dem räknare vid 10 procent av. Om de inte gör en motförslag, vara beredda att gå ut.

2 Cykla och leta efter fel. Hitta en nick i färgen, en växel som skiftar trögt, en krokig eller böjd kabel, felaktigt inriktade reglage eller bromsar, eller något mindre kosmetiska eller estetiska problem som man kan ta till säljaren uppmärksamhet för hävstång för att förhandla fram ett bättre pris.

3 Gör dina läxor. Få på Internet innan du går cykel shopping och få priser på nya cyklar. Använd dem för förhandlingsstyrka. Titta på recensioner, lära sig dåliga punkter cyklarna du är intresserad av och använda dessa punkter i förhandlingar

4 Erbjud dig att betala kontant. Money talks erbjuda så att betala kontant om de kommer att sänka priset. Om det inte fungerar, ange att du kommer att köpa cykel om de kastar i extrafunktioner som pedaler, cykeldatorer, hjälmar, etc.

5 Läs tidningarna. Klipp ut konkurrent tillägg och vara beredd att visa dem till säljaren för hävstångseffekt. Komplimang säljare. Säg att du älskar shopping på deras butik. Fråga om det är en försäljning kommer upp inom de närmaste veckorna. Om de säger ja, be om försäljningspriset nu. Låt dem aldrig veta hur ivrig du ska köpa cykeln och aldrig låta säljaren ta över. Du är ansvarig.

Tips

  • alltid leende och vara glad. Fråga om de har någon av förra årets modeller i lager - dessa bör alltid vara billigare.
  • Förhandla pris fungerar bäst i high-end cykelaffärer. Förvänta dig inte att få bra resultat från en rabatt eller varuhus.