XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
10 Top Foods du bör äta varje dag

Hitta de mest näringsrika livsmedel kräver inte att använda okända ingredienser eller resor till speciallivsmedelsaffärer. Vardagliga livsmedel är funktionella, vilket innebär att de ger hälsofördelar utöver grundläggande näring genom att minska risken för vissa sjukdomar och hälsotillstånd. Functional foods inte bara smakar bra, de är de bästa mat du bör äta varje dag.

Magert kött

10 Top Foods du bör äta varje dag

Magert kyckling, kalkon och nötkött ge värdefulla källor av protein och aminosyror, byggstenarna i muskler. Kött innehåller även B-vitaminer och mineraler såsom järn och selen som skyddar celler och stödja en hälsosam metabolism. En portion motsvarar 3 uns.

bladgrönsaker

10 Top Foods du bör äta varje dag

Mörkt gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål och mangold är laddade med näringsämnen och fiber. Bladgrönsaker innehåller kalcium, järn och en antioxidant kallas karotenoider som skyddar celler mot skadliga fria radikaler. En portion motsvarar en kopp råa eller en halv kopp kokta.

bär

10 Top Foods du bör äta varje dag

Blåbär, hallon och björnbär är bland de mest näringsrika livsmedel du kan äta. Varje bär innehåller en mängd antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler som förbättrar kroppens antioxidant kapacitet och bidrar till hjärnans hälsa. En portion motsvarar en halv kopp färska, frysta eller burk.

Nötter

10 Top Foods du bör äta varje dag

Valnötter och mandel toppar listan över näringsrika nötter. Packade med protein, vitamin B6 och vitamin E, nötter är ett perfekt mellanmål mat. Valnötter är också en bra källa till hjärtvänlig omega-3 fettsyror. En portion motsvarar en och en halv ounce eller en tredjedel kopp.

ägg

10 Top Foods du bör äta varje dag

Ägg är en budgetvänlig källa till högvärdigt protein. Notably, ägg är en bra källa till vitamin D, vitamin B12 och biotin, vilka spelar en viktig roll i regleringen av metabolism. En portion motsvarar ett helt ägg.

Fullkorn

10 Top Foods du bör äta varje dag

Per definition kan fullkorn vara en enda livsmedel, såsom ris eller havre, eller en ingrediens i ett livsmedel, såsom i bröd eller spannmål. Titta på en matens ingredienslistan för att säkerställa hela korn är den första ingrediensen i listan. Fullkorn ger fibrer och B-vitaminer som hjälper till att minska risken för hjärtsjukdomar och främja god matsmältning. En portion motsvarar en skiva bröd eller en halv kopp kokt ris, pasta eller spannmål.

yoghurt

10 Top Foods du bör äta varje dag

Yoghurt ger protein, kalcium och viktiga vitaminer som stöder starka ben och en hälsosam metabolism. Yoghurt är en källa av probiotika, som är avgörande för att skydda matsmältning. Välj låg fetthalt, vanligt eller osötad yoghurt sorter. En portion motsvarar en kopp.

bönor

10 Top Foods du bör äta varje dag

Bönor packa en näringsmässig stans med protein, fibrer, kalium och magnesium. Näringsämnen i bönor bidra till att minska risken för högt blodtryck och stroke samt stödja bra immunförsvar. En portion motsvarar en halv kopp kokta.

Olivolja

10 Top Foods du bör äta varje dag

Byte av fasta fetter som smör och ister med oljor, särskilt olivolja, är en enkel hjärtvänlig substitution. Olivolja är hög i enkelomättat fett och vitamin E som hjälper till att sänka kolesterol. En portion motsvarar en tesked.

Mörk choklad

10 Top Foods du bör äta varje dag

Även en behandling som mörk choklad har näringsmässiga fördelar. Mörk choklad innehåller fytonäringsämnen kallade flavonoider, som stöder upprätthållandet av hjärthälsa genom att förhindra ackumulering av kolesterol i artärerna. En portion motsvarar ett uns.