XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
De bästa vitaminer att ta med emfysem

Emfysem uppstår när luftblåsor i ändarna av dina minsta luftvägarna successivt skadas. Rökning är den främsta orsaken till detta tillstånd som kan bidra till kronisk obstruktiv lungsjukdom, eller KOL. KOL kännetecknas av ett begränsat luftflöde när du andas ut. Symtomen inkluderar väsande andning, andfåddhet, kronisk hosta, tryck över bröstet, trötthet, aptitlöshet och viktminskning. Konsumera en vitaminrik kost kan vara till hjälp för att minska eller kontrollera symptom på emfysem.

vitamin A

De bästa vitaminer att ta med emfysem

En studie i 2007 frågan om "Vitaminer och hormoner" säger att en form av vitamin A, retinsyra, kan spela en roll i både förebyggande och behandling av emfysem. Denna studie säger att vitamin A har visat att denna effekt hos råttor, men inte hos människa. Fler studier krävs för att etablera en tydlig koppling och nytta. Du hittar detta vitamin i många livsmedel, inklusive lever, helmjölk, ägg, kött, sötpotatis, morötter, squash och pumpa.

C-vitamin

De bästa vitaminer att ta med emfysem

Enligt University of Maryland Medical Center, människor som har KOL har ofta låga nivåer av antioxidanter, inklusive vitamin C. KOL ofta utvecklas från emfysem och kännetecknas av liknande symptom som hosta och pipande andning. C-vitamin kan vara till hjälp för att minska dessa symptom på grund av dess antioxidanta effekter. Antioxidanter agera för att skydda kroppen från fria radikaler, ämnen som invaderar kroppen och orsaka cellskador, infektion och sjukdom. C-vitamin kan stärka immun styrka och därmed öka kroppens förmåga att bekämpa den aktuella sjukdomen. God mat källor för detta vitamin är apelsiner, lime, melon, jordgubbar, paprika och broccoli.

vitamin E

De bästa vitaminer att ta med emfysem

Du kan också vara låg på vitamin E om du har KOL, enligt University of Maryland Medical Center. Vitamin E fungerar också som en antioxidant i kroppen och kan bidra till att stärka immun styrka. För att hjälpa till att lindra några av dina symptom, konsumerar vitamin E-rika livsmedel; dessa inkluderar olivolja, avokado, spenat, mandlar och muttersmör.

Vitamin D

De bästa vitaminer att ta med emfysem

Vitamin D är ett annat näringsämne som kan spela en roll vid behandling av emfysem. Enligt Canada.com, kan detta vitamin vara till hjälp för att förebygga och behandla vanlig förkylning. Den förkylning eller influensa kan vara ett problem för personer med lung- och respiratoriska tillstånd, såsom emfysem. Dessa förhållanden kan sänka immunförsvaret och även förvärra symtom som hosta och pipande andning. Öka ditt intag av vitamin D kan vara till hjälp och du hittar detta vitamin i många livsmedel. Bra alternativ inkluderar berikade mjölk, berikade bröd och spannmål, lax och gröna bladgrönsaker.