XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är det bästa tiden på dagen att utöva eller träna för maximal viktminskning

Träning när som helst på dagen är bra för din hälsa. Men om du vill uppnå optimala resultat när det gäller viktminskning, är avgörande tidpunkten för din träning. För att identifiera den bästa tiden på dagen för att utföra din träning, är det viktigt att förstå hur, och mer specifikt när kroppen förbränner kalorier, samt att vara medveten om riskerna med att träna på särskilda timmar och hur man undviker dem.

Betydelse

Fitness experter föreslår att middagstid övning är idealisk för hård träning, som kroppens muskler är varma och flexibla och din energi nivåer är som högst. Men grundläggande fysiologiska principer tyder på att på morgonen kan vara den bästa tiden att träna om ditt mål är att gå ner i vikt. Inte bara kommer morgongymnastik förbättrar kroppens förmåga att bränna kalorier mer effektivt kommer det också förbättra sin förmåga att sprida de extra pounds.

Fakta

Gå ner i vikt måste du bränna mer kalorier än du förbrukar, samt öka din basala ämnesomsättning - den hastighet med vilken kroppen förbränner kalorier medan vila - genom regelbunden motion. När du tränar, din ämnesomsättning toppar, sedan gradvis återgår till sitt basaldos under flera timmar, slutligen nådde sin lägsta punkt under sömnen. Dessutom medan du sover din kropp fortsätter att dra energi från sina glykogendepåer för att upprätthålla grundläggande kroppsfunktioner.

Lösning

Genom att utöva på morgonen, kommer din kropp vända lättare till sina fettdepåer för energi - eller ATP-produktion - som dess glykogen butiker har utarmat natten. Dessutom, eftersom motion ökar din ämnesomsättning på kort sikt samt din basala ämnesomsättning på lång sikt, den hastighet med vilken du bränner kalorier under dagen kommer att stärkas ytterligare. Det är också viktigt att notera att eftersom din ämnesomsättning sjunker mot slutet av dagen och träffar på en all time low under sömnen, utövar på kvällen, däremot, kommer att vara en bortkastad möjlighet att förlänga din förhöjd ämnesomsättning, som annars skulle upprätthållas under hela dagen.

Varning

Tyvärr, även om det är en idealisk tid för att maximera viktminskning, gör morgongymnastik poserar riskerna. För första par timmar efter uppvaknandet din energi nivåer är låga, eftersom de flesta av de näringsämnen du intas dagen innan har använts under sömnen, och dina muskler är i allmänhet kalla och stela. Båda dessa faktorer ökar dina chanser att trötthet och skador. Dessutom, om du tränar innan frukost, kroppens muskelvävnad, utöver din fett, kan brännas som en energikälla.

överväganden

För att undvika skador är det viktigt att du värma upp och stretcha musklerna före träning. Vidare säger experter vid Australian Institute of Sport "Om du tränar tidigt på morgonen, bör du välja en lätt mellanmål ungefär en timme innan träning. Till exempel, vissa frukt eller en spannmåls bar på vägen till utbildning tillsammans med viss fluid, såsom ett glas mjölk eller juice. "