XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan bli av ett mindervärdeskomplex


Oavsett om du hade syskon eller föräldrar som berättat var inte tillräckligt bra, eller det är helt enkelt en komplex du utvecklat på egen hand, bör du göra dig av med alla känslor du har av underlägsenhet. Det kan leda till en sorgliga liv, och med farliga och dumma risker bara för att behaga andra.

Instruktioner

1 framhäva dina positiva. Ett mindervärdeskomplex förvärras en besatthet med dina svagheter. Varje dag, gör en lista, eller lägga till en lista av alla dina goda egenskaper. Håll listan med dig att öka din moral under en tuff tid.

2 Practice, och förbättra dina unika kunskaper och talanger. Ta kurser eller hitta en mentor för att hjälpa dig. Genom att stärka dina talanger, kan du bygga förtroende för dig själv och bli av med ett mindervärdeskomplex.

3 Använd affirmationer för att hjälpa dig att bygga självkänsla och bli av med ett mindervärdeskomplex. Upprepa för dig själv flera gånger under dagen att du är en unik och begåvad person som har många goda egenskaper. Det bidrar också till att bekräfta din kärlek för dig själv varje dag, högt.

4 Kom ihåg att alla har sina egna styrkor och svagheter, och att din är inte annorlunda än någon annan persons. Du behöver inte peka ut dem till andra, men säger själv att du är inte bättre eller sämre är viktigt.

5 Börja ett självförbättrande regim. Om det finns saker som du kan ändra, såsom din vikt, utbildning eller karriär, börja arbeta för att förbättra de områden i ditt liv. Gå på gym, börjar ta klasser för att arbeta mot en examen och tillämpa själv på arbete för att få en befordran.

6 Få hjälp utifrån för att övervinna ett mindervärdeskomplex. Med hjälp av hypnos, en kurator eller en tränare kan vara just den sak att hjälpa dig bli av med din negativa självbild.